Șase etape fără meci câștigat și scufundarea echipei până pe locul 18 în clasamentul Primerei Division au fost suficiente pentru ca Celta Vigo să îl destituie pe Paco Herrera, antrenorul cu care a promovat sezonul trecut. Nimeni nu bănuia însă luni dimineață că se va discuta mai mult pe tema noului antrenor secund, decât pe cea a noului principal.

Clubul din Vigo s-a mișcat relativ repede și a găsit un înlocuitor al lui Herrera pe banca tehnică a echipei în persoana lui Abel Resino, antrenor care în al cărui CV mai apar echipe ca Atletico Madrid sau Granada.

Abel Resino a aflat de interesul celor de la Celta Vigo săptămâna trecută, moment în care l-a contactat pe Salva Ballesta și i-a propus să fie secundul său. Duminică noapte, confirmată fiind destituirea lui Paco Herrera, Salva Ballesta este anunțat să își facă bagajele și să plece către noul său loc de muncă. Luni, în timp ce Ballesta tăia Spania în două la bordul autoturismului personal, de la Malaga spre Vigo, la 100 de km de Madrid este sunat de către Abel Resino și președintele de la Celta Vigo pentru a i se spune că se renunță la serviciile sale din cauza unor ”motive politice și presiuni făcute de o parte a suporterilor care nu sunt de acord cu ideea mea de patriotism”, după cum avea să declare chiar el ore mai târziu.

Cine este Salva Ballesta

Fiu al unui pilot militar, fost fotbalist la cluburi precum Atletico Madrid, Valencia, Malaga sau Sevilla, golgeterul Primerei Division în sezonul 1999-2000 cu 27 de goluri, sezon în care juca pentru Racing Santander, Salva Ballesta este foarte cunoscut în Spania pentru convingerile sale politice. Idolul său este nu fotbalist, ci Hans Rudel, un vestit pilot nazist din timpul celui de-al doilea război mondia, iar Ballesta este cunoscut pentru convingerile sale politice de extremă dreapta. Născut în Zaragoza, Salva Ballesta nu și-a ascuns niciodată ideologia, spunând mereu că dacă nu ar fi fost fotbalist, s-ar fi înrolat în armată pentru a își apăra țara. De altfel, a făcut cursul de pilot și când marca un gol îl sărbătorea cu un salut militar.

Dacă sunt jucători basci sau catalani care nu se simt spanioli să tacă și să înghită pentru că sunt spanioli. Dacă nu cred, să își privească buletinul

Despre Oleguer Presas, ex-jucător al Barcelonei, cunoscut militant in favoarea independenței Catalunyiei: ”Prefer să nu comentez. Am mai mult respect față de excrementele unui câine decât față de Oleguer”.

#OCeltismoNonQuereASalvaBallestaEnVigo ( Suporterii Celta nu îl vor pe Salva Ballesta în Vigo ) este hashtag-ul cu care și-au promovat fanii Celta dorința ca acesta să nu le antreneze echipa.

Șapte antrenori destituiți

Paco Herrera este cel de-al șaptelea antrenor schimbat până acum în acest sezon din Primera Division:

Mauricio Pochetino ( Espanyol ) – în locul lui a sosit mexicanul Javier Aguirre

Mauricio Pellegrino ( Valencia ) – Ernesto Valverde

Jose Luis Oltra ( Deportivo la Coruna ) – Domingos Paciencia

Michel ( Sevilla ) – Unay Emery

Juan Antonia Anquela ( Granada ) – Lucas Alcaraza

Domingos Paciencia ( Deportivo ) – Fernando Vazquez

Paco Herrera ( Celta Vigo ) – Abel Resino

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here