Pedro Carrion (38 de ani) a egalat un record vechi de 111 ani în fotbalul european. Atacantul spaniol a înscris de 11 ori în victoria formaţiei sale Europa FC, scor 16-1, împotriva celor de la Britannia XI, partidă din a 26-a etapă a primei divizii din Gibraltar. La Europa FC evoluează şi atacantul român Lucian Burdujan. “Burdu-gol” s-a aflat şi el pe lista marcatorilor, cu o reuşită.

Singurul jucător care mai reuşise performanţa de a puncta de 11 ori într-un meci al unei prime divizii din Europa fusese maghiarul Jeno Karoly, pentru MTK Budapesta, pe 15 octombrie 1905, în succesul cu 15-1 versus MAFC Budapesta.

Jeno Karoly (1905) / sursa: tempofradi.hu

De notat că în ultimii 68 de ani, doar trei jucători din Europa au reuşit să înscrie de cel puţin 8 ori în acelaşi meci: Vahe Yagmuryan – 8 goluri în 1992, Iurii Meterev – 9 goluri în 1997 şi Anatoli Novozhilov – 10 goluri în 1994.

Recordul mondial îi aparţine lui Archie Thompson. Australianul a marcat de 13 ori în celebra victorie a Australiei din preliminariile Campionatului Mondial din 2002, 31-0 cu Samoa Americană.

Topul marcatorilor în primele divizii europene (conform uefa.com)

top

Cu o etapă înainte de finalul sezonului, Europa FC se situează pe locul 2, poziţie pe care va încheia campionatul, în timp ce Britannia XI se află pe locul 8 şi se luptă pentru evitarea locului ce va disputa un meci baraj pentru rămânerea în prima ligă.

 

sursa: uefa.com, foto: @Carrionpedro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here