Recomandare : Interviu cu Gabriele Marcotti

0
378

Jurnalistul italian în vîrstă de 35 de ani colaborează cu numeroase publicaţii de prestigiu din întreaga lume. Pe lînga rubricile regulate pe care le are în The Times, The Sunday Herald (Scoţia), La Stampa şi Corriere Dello Sport, Gabriele Marcotti contribuie cu materiale la revista oficială a Ligii Campionilor (Champions Magazine), fiind de asemenea un om de televiziune apreciat pentru talk-show-urile realizate la BBC sau Sky Sports.

Gabriele, eşti foarte aproape de fotbalul adevărat. Ce face diferenţa între “bun” şi “excelent” la acest nivel?

– Pentru a fi bun, e suficient să ai un lot competitiv şi un antrenor decent. Ca să atingi perfecţiunea, îţi trebuie mai mult. Rezultatele nu vin întotdeauna ca o consecinţă a unei evoluţii sclipitoare. Aşadar, ai nevoie de cîteva lucruri exterioare propriului vestiar. Orice detaliu poate schimba soarta unui meci. E foarte bine ca micile amănunte să nu fie o necunoscută pentru tine.

– Jurnaliştilor le plac topurile. Unul dintre cele mai la modă scoate în evidenţă superioritatea Premier League faţă de celelalte campionate europene. Pot fi făcute diferenţieri între ligi?

– Sigur, în funcţie de preferinţele fiecăruia. Nu putem generaliza pentru că fotbalul are un specific al său în orice colţ al lumii. Serie A nu traversează cel mai bun moment, dar asta nu înseamnă că e mai slab decît alte campionate, la fel cum nici Bundesliga sau Ligue 1 nu sînt. Europa are jucători foarte buni, fotbalişti în adevăratul sens al cuvîntului, şi numai circumstanţele influenţează forma de moment.

Continuarea interviului aici.

Articolul precedentIdolii fotbalului : George Best – Al cincilea Beatles
Articolul următorCostin Lazar refuza un penalty – Romanian player reject a penalty

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here