Au trecut zece ani de când Florentino Perez paria pe Sergio Ramos, transformându-l în galatic pe durata primului său mandat la Real Madrid. Cele 27 de milioane plătite către Sevilla în schimbul fundașului, singurul fotbalist spaniol transferat atunci de Florentino, și-au dovedit repede rentabilitatea, Sergio Ramos făcându-l uitat pe Fernando Hierro, plecat pe ușa din spate de pe Santiago Bernabeu. Mutarea a fost rentabilă și pentru fotbalist, acesta începând cu un salariu de un milion de euro pe an, pentru ca în momentul de față să încaseze 6,5 milioane anual.

Sergio Ramos, alături de Benzema, este unul dintre fotbaliștii protejați de-a lungul timpului de către Florentino Perez, pariuri personale făcute de către președintele Real Madrid. Fundașul a luptat mult pentru a se transfera la Real Madrid, Jose Maria Del Nido, președintele Sevillei în urmă cu zece ani, făcându-l să treacă printr-o situație asemănătoare cu cea prin care trece acum. Del Nido refuza să îi dea drumul spre Real Madrid, cerând plata completă a clauzei de reziliere, încercând să arunce asupra imaginea unui trădător. Ramos a ajuns în cele din urmă la Madrid, în schimbul a 27 de milioane de euro, însă a trebuit să suporte timp de mulți ani disprețul spectatorilor de pe Sanchez Pizjuan. A câștigat în schimb dragostea parentală a lui Florentino, plăcut impresionat de viteza cu care s-a adaptat fotbalistul la cerințele calitative ale unui club precum Real Madrid.

S-a rupt lanțul fericirii

sergio ramos la decima real madrid
sursă foto rtve.es

Relația idilică dintre Sergio Ramos și Florentino Perez a început să scârțâie în perioada Jose Mourinho. Portughezul a avut în fotbalistul andaluz unul dintre principalii săi dușmani din interiorul lotului, membru cu drepturi depline în „grupul Iker Casillas”, ajungându-se să se spună că Ramos i-ar fi dat lui Florentino un ultimatum de genul ”Mourinho sau noi”. A urmat transferul lui Bale, un alt pariu personal făcut de președinte, iar lui Ramos i s-a reproșat că nu l-a ajutat pe galez să integreze în echipă, așa cum o făcuse cu Ozil, pe care nu se sfia să îl apere ori de câte ori avea ocazia, pe gazon sau în fața presei.

Ruptura dintre cei doi s-a accentuat în mod brusc, la finalul acestui sezon, după plecarea lui Ancelotti, Ramos având o atitudine total opusă față de cea arătat în cazul lui Mourinho. „Eu nu aș fi decis la fel, însă pentru asta există birocrații, cei care știu cel mai mult de fotbal” își arăta Sergio Ramos nemulțumirea față de concedierea antrenorului italian. Ironie și săgeți către cei din birourile de pe Bernabeu.

Cu doi ani de contract restanți, Sergio Ramos a împlinit 29 de ani în martie și crede că e timpul să semneze ultimul său mare contract, pe mai mulți bani, cu Real Madrid, care nu îi oferă mai mult de șapte milioane, sau cu alt club, dispus să îi plătească cel puțin zece milioane de euro pe an. La prima vedere, relația erodată dintre fotbalist și club nu pare să se repare, însă cele două părți s-au pus la masa tratativelor în ultimele zile.

Lovituri sub centură și intrarea pe scenă a celor de la Manchester United

sergio ramos transfer manchester united
sursă foto twitter

Principala nemulțumire a lui Sergio Ramos are legătură cu Florentino Perez și cu o promisiune făcută de acesta, neîndeplinită. Președintele îi garantase după finala câștigată la Lisabona în fața celor de la Atletico că „va rezolva situația sa”. Euforia provocată de câștigarea acelui titlu nu a fost însă suficient de puternică încât să îl facă pe Florentino să urce salariul fotbalistului la zece milioane de euro. Mai mult, a pornit o infernală campanie în presă cu ajutorul căreia să îi creeze o altă imagine lui Sergio Ramos, aceea a unui fotbalist care se gândește numai la bani și că devotamentul lui față de Real Madrid trece în plan secund. De cealaltă parte, anturajul fotbalistului a adus în joc șantajul cu un posibil transfer la Manchester United și a pornit sârba.

Ziarul AS publică astăzi o știre conform căreia există o ofertă de 50 de milioane de euro din partea celor de la Manchester United, însă respectiva ofertă e departe de cele 90 de milioane cerute de Real Madrid. Între timp, fotbalistul a plecat în vacanță, nu înainte de a își ruga președintele să asculte ofertele ce sosesc pentru el. Lui Ramos ar trebui să îi dea totuși de gândit că înaintea lui au mai fost și alții care au vrut mai mulți bani și l-au provocat pe Florentino cu un transfer la alt club. A făcut-o Makelele în 2003, care a cerut să i se urce salariul de la 1,8 milioane de euro la 3 pe an sau urma să plece. Președintelui nu i-a plăcut șantajul, iar Makelele a ajuns la Chelsea, englezii plătind pentru el 24 de milioane de euro. Ani mai târziu, Ozil și Di Maria au adoptat aceeași tactică pentru a obține o mărire de salariu. Primul a ajuns la Arsenal, cel de-al doilea la Manchester United.

După prima sa etapă la Real Madrid, eșuată, Florentino Perez a renunța la discuțiile directe cu fotbaliștii, considerând că le-a întins acestora un deget iar ei i-au luat toată mâna, pasând această responsabilitate în grija subalternilor. Singura excepție, zilele astea cu Sergio Ramos, de unde și diferențele dintre cazul spaniolului și cele provocate de Makelele, Ozil sau Di Maria. Nici măcar Cristiano Ronaldo sau Iker Casillas, un alt nume greu din actualul lot pe picior de plecare, nu au avut parte de atenția specială a lui Florentino atunci când au avut probleme, de unde și vocile care spun că Sergio Ramos va continua în cele din urmă cu Real Madrid.

Sergio Ramos mai are contract cu Real Madrid până în 2017. A marcat 55 de goluri în 445 de meciuri jucate până acum pentru echipa de pe Santiago Bernabeu, câștigând zece titluri: Liga Campionilor ( 1 ), Mondialul Cluburilor ( 1 ), La Liga ( 3 ), Copa del Rey ( 2 ), Supercupa Spaniei ( 2 ), Supercupa Europei ( 1 ).

sursă foto principal revistagq.com

2 COMENTARII

  1. Mi-e teama ca o ruptura intre Ramos si Real este iminenta iar acest lucru se datoreaza jucatorului, in mare masura. Nu stie nimeni cu exactitate care sunt motivele pentru care Ramos ar dori sa plece, cert este ca Real nu va reusi sa tina pe nimeni cu forta iar daca o va face, oare care va fi randamentul lui Ramos odata cu intrarea pe gazon in meciurile importante si nu numai?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here