Manchester United a produs decepția serii după ce a pierdut în Germania cu Wolfsburg (scor 3-2, video) și a ratat calificarea în etapa următoare a Ligii Campionilor. Locul 3 i-a asigurat totuși echipei lui van Gaal prezența în Europa League.

În celălalt meci al grupei B, PSV a reușit să câștige partida cu ȚSKA Moscova cu scorul de 2-1 (video)și să se califice în 16-imi. Este pentru prima dată după nouă ani când o echipă olandeză reușește să treacă de grupele Ligii Campionilor. În 2006 aceeași PSV se califica de pe locul doi dintr-o grupă cu Liverpool, Bordeaux și Galatasaray.

Real Madrid a câștigat meciul cu Malmo cu un incredibil 8-0 (video). Cristiano Ronaldo și-a trecut numele pe lista marcatorilor de patru ori, stabilind un nou record al competiției: cele mai multe goluri marcate de un jucător pentru o singură echipă. În cazul de față: 70 de goluri a marcat portughezul în Liga Campionilor pentru Real Madrid în 69 de partide jucate. Un alt record a fost stabilit împreună cu Benzema: primii jucători care reușesc câte un hat-trick fiecare în același meci din Liga Campionilor. Este pentru prima dată în istoria acestei competiții când se întâmplă asta. Ultima partidă care s-a încheiat cu 8-0 înaintea acestui meci a fost Liverpool – Beșiktaș. Englezii treceau în 2007 de echipa turcă cu același scor.

Echipa lui Mircea Lucescu, Șahtior Donețk a pierdut la Paris cu PSG, scor 2-0 însă a prins locul 3 în grupă și în primăvară va juca în Europa League. Zlatan Ibrahimovic a marcat golul doi și a devenit astfel cel mai bun marcator al PSG-ului în Liga Campionilor cu 17 reușite. Suedezul l-a devansat la acest capitol pe Goerge Weah cu 16 goluri marcate.

Rezultatele complete ale serii:

Sursa: twitter.com/ChampionsLeague
Sursa: twitter.com/ChampionsLeague

Din grupele A, B, C și D s-au calificat în 16-imile Ligii Campionilor următoarele echipe: Real Madrid, PSG, Wolfsburg, PSV, Atletico Madrid, Benfica Lisabona, Manchester City și Juventus. În Europa League vor juca formațiile: Șahtior Donețk, Manchester United, Galatasaray și Sevilla.

Din grupele E, F și H s-au calificat deja FC Barcelona, Bayern Munchen și Zenit St. Petersburg. Astăzi com afla și celelalte 5 formații care li se vor alătura, respectiv echipele care vor joca în primăvara.

Sursa imagini: uefa.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here