RB Salzburg a câștigat pentru a 4-a oară consecutiv titlul în Austria și va juca în preliminariile Ligii Campionilor. În Europa, compania care produce și comercializează băuturi energizante mai deține încă o echipă de fotbal. Este vorba de RB Leipzig, echipă care a promovat succesiv în ultimii ani, reușind să termine pe locul secund în Bundesliga în sezonul 2016/2017.

Red Bull
foto: footballcoin.io

Legea germană nu permite unei echipe să poarte numele unui sponsor, așa că Red Bull Leipzig a devenit RasenBallsport Leipzig. Locul 2 obținut la finalul sezonului, le-a asigurat o calificare istorică direct în grupele Ligii Campionilor. Deoarece și RB Salzburg a ocupat loc de cupe europene la finalul sezonului (locul 1 în Austria), una din cele două echipe ar fi trebuit să renunțe la locul de Europa sau să se conformeze regulilor UEFA. În acest caz, echipa austriacă și-a schimbat numele din Red Bull Salzburg în FC Salzburg iar pe stemă, în locul celor doi tauri, a rămas doar unul.

FC Salzburg
FC Salzburg 2017/2018 / Foto: laola1.at

FC Salzburg
FC Salzburg 2017/18 / foto: aola1.at

Compania de băuturi energizante mai deține câteva echipa cu același nume și acceași stemă în afara celor două echipe din Germania și Austria: Red Bull New York, Red Bull Brasil și Red Bull Ghana.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here