Razboiul declaratiilor continua la Red Bull

0
918

După 3 săptămâni de pauză, Formula 1 revine în acest weekend cu Marele Premiu al Chinei, însă problemele în cadrul echipei Red Bull sunt departe de a fi rezolvate după ce s-a întamplat în Malaysia, iar ruptura dintre Vettel şi Webber este evidentă.

Toată lumea credea că lucrurile s-au calmat şi rezolvat intern în cadrul echipei (cel putin asa se intelegea din spusele lui Christian Horner), însă cei doi piloţi au revenit din vacanţă cu un nou set de declaraţii ce pun şi mai multe paie pe foc.

Ieri, Vettel a declarat că “După cursa din Malaysia, mi-am cerut scuze echipei pentru că m-am pus deasupra ordinelor, dar nu-mi cer scuze pentru că am câştigat, cred că acesta este motivul pentru care am fost angajat şi de aceea mă aflu aici. Îmi place să pilotez şi să câştig.”

Declaraţiile au continuat şi astăzi în cadrul conferinţelor de presă:

Mark Webber:

“După cursa din Malaysia s-a speculat că nu-mi voi duce contractul la bun sfârşit. Acest lucru nu mi-a trecut prin cap şi sunt dornic să termin sezonul la Red Bull. La vară, voi discuta cu Dietrich Mateschitz  şi vom vedea.”

“Am fost surprins în Malaysia că Vettel a făcut ultimul schimb de pneuri înaintea mea. De obicei, pilotul care se află pe primul loc intră primul la boxe.”

Despre relaţia cu Vettel: “Evident, s-a răcit şi nu e prima oară. Pentru moment, ne vom concentra pe performanţele individuale.”

Despre declaraţia de ieri a lui Vettel: “Dacă asta e ceea ce crede…înseamnă că asta e poziţia lui legat de ce s-a întâmplat în Malaysia.”

Despre declaraţia din Bild a lui Helmut Marko: “Probabil va fi mai uşor fără ordine de echipă.”

Sebastian Vettel:

“Îl respect pe Mark ca pilot, dar au fost momente în trecut când m-ar fi putut ajuta mai mult.”

“A fost un mesaj radio pe care nu l-am înţeles în acel moment, mă uitam pe volan şi căutam comanda. Dar chiar dacă aş fi înţeles complet mesajul, tot la fel aş fi acţionat.”

“Consider că Webber nu avea nevoie de ajutor pentru a câştiga cursa.”

Cu alte cuvinte, concluzia e că nu s-a rezolvat nimic între cei doi piloţi şi ne aşteaptă o nouă cursă tensionată.

Articolul precedentBarcelona, Bayern, Dortmund si Real la discretia sortilor
Articolul următorCadanțu o învinge pe Begu într-un meci maraton și se califică în sferturi la Katowice!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here