Răsturnări incredibile de scor în fotbal

0
6504

S-a vorbit și scris mult despre remontada realizată de Barcelona în fața echipei PSG după ce francezii câștigaseră cu 4-0 în tur pe teren propriu. 

Despre meciul Barcelonei cu PSG (4-0 / 1-6):

Catalanii au deschis rapid scorul. Apărarea francezilor nici n-a apucat să se așeze bine în teren că Suarez a și marcat. Era minutul 3 și se părea că Barcelona poate întoarce scorul de la Paris. Speranțele spaniolilor au prins aripi în minutul 50 când Messi schimba tabela pentru un sec 3-0 după ce mai devreme Kurzawa și-a trimis mingea în propria poartă. Timp era suficient pentru a egala scorul la general și de ce nu, de a marca și golul calificării.

Cavani le-a tăiat filmul catalanilor în minutul 62 când a reușit să înscrie pentru 3-1. Mai erau 2 minute până la sfârșitul celor 90 de minute. Scorul era 3-1 și nimeni nu se mai gândea că se mai poate pune la îndoială calificarea francezilor. Dar calificarea era departe de a fi jucată. La baza imposibilului s-a aflat Neymar care a ieșit la rampă în minutul 88 când execută perfect o lovitură liberă și se face 4-1. Arbitrul de rezervă arată 5 minute de prelungiri iar Barca avea nevoie de 3 goluri pentru a se califica. Același Neymar scoate un penalty în minutul 90. Tot el îl execută și face 5-1. Mai erau 4 minute de prelungiri. Echipa lui Enrique inistă. Până și Ter Stegen apare în careul advers. Același Neymar trimite un balon în careu care îl găsește într-o poziție perfectă pe Sergi Roberto. Mijlocașul de 25 de ani se întinde și trimite în poarta lui Trapp. Barcelona se califică, se declanșează nebunia. Internetul o ia razna.

Cele mai tari răsturnări de scor din același meci

Am căutat și alte reveniri și răsturnări asemănătoare de scor și am ajuns la un meci care, după părerea mea reprezintă apogeul revenirilor spectaculoase din istoria fotbalului. Nu este vorba despre o dublă manșă, ci de un singur meci, Înainte să ajung la meciul cu pricina vreau să reamintesc alte câteva răsturi de scor impresionante pe durata unui singur meci:

Dinamo 4-5 Foresta – Liga 1, 2000

 – probabil cea mai populară răsturnare de scor din fotbalul românesc. Dinamo conducea cu 4-0 pentru ca nou-promovata Foresta, cu un Robert Niță în mare formă să revină și să câștige cu 5-4 chiar în Ștefan cel Mare.
– mai multe detalii despre acest meci, găsți aici.

Mali 4-4 Angola – Cupa Africii pe Națiuni, 2010
– Angola conducea cu 4-0 până aproape de finalul meciului. Mali a marcat de patru ori în ultimele 11 minute ale partidei restabilind egalitatea.

Germania 4-4 Suedia – Preliminarii Cupa Mondială 2014, 2012
– germanii au fost egalați după ce au condus cu 4-0. A fost pentru prima dată în istoria naționalei Germaniei când au condus cu o diferență de patru goluri. Suedia cu un Ibrahimovic în mare formă a restabilit egalitatea în ultimele 28 de minute.

Newcastle 4-4 Arsenal – Premier League, 2011
– Arsenal conducea cu 4-0 după primele 45 de minute iar gazdele erau umilite. Newcastle a revenit spectaculos marcând de 4 ori în 19 minute. Tabela a fost închisă înainte cu 3 minute de fluierul final.

https://www.youtube.com/watch?v=Vmdl-oadpqo

Motherwell 6-6 Hibernian, Scottish Premier League, 2010
– Până în minutul 64 s-au înscris 8 goluri, 6 în contul celor de la Hibernian și două pentru gazde. Motherwell a revenit și a egalat în al treilea minut de prelungiri. Mai mult decât atât, ar fi putut chiar câștiga dacă n-ar fi ratat un penalty.

Reading 5-7 Arsenal, Premier League, 2012
– Posibil cea mai tare răsuturnare de scor din istoria primei ligi engleze.
– Reading a început perfect meciul conducând cu 4-0 până în minutul 44 când Arsenal a revenit și nu s-a mai oprit din a marca. Tabela arăta 5-4. Înainte cu 4 minute până la ultimul fluier, Reading egalează, dar Arsenal presează și mai marcheză de două ori.

 Probabil cea mai tare răsturnare de scor din istoria fotbalului (profesionist) s-a produs pe data de 21 decembrie 1957 când Charlton Athletic se impunea pe teren propriu cu 7-6 în fața celor de la Huddersfield Town după ce scorul era la un moment dat 5-1 pentru oaspeți. Gazdele au evoluat în 10 timp de 70 de minute. Despre acel meci, am scris aici!

Articolul precedentBrighton a promovat în Premier League după 34 de ani
Articolul următorCum joc la pariuri online pe Betano? Tutorial cont nou și primul pariu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here