VIDEO – Raliul Dakar: Luptă în doi pentru titlul la ”auto„. La moto, David Casteau domină marele favorit

0
3853

Au trecut deja primele opt etape din Raliul Dakar ( ieri a fost zi de odihnă ), timp în care concurenții au trecut de la a șerpui prin dunele peruane și aridul deșert Atacama din sudul statului Chile,  la a se chinui pe accidentatul teren din nord-estul Argentinei.

În categoria mașinilor de teren, lucrurile sunt cât se poate de clare, lupta pentru titlu ducându-se între cei doi favoriți, francezul Peterhansel care cu al său Mini este lider și Nasser Al-Attiyah ( Qatar ) care are în Buggy cel mai rapid vehicul din întreaga cursă. Arabului îi lipsește în schimb experiența francezului ( 10 titluri în acest raliu, șase la moto și patru la auto ).

La categoria Moto, marele favorit, francezul Cyril Despres ( KTM ), e doar al cincilea în clasament, la 24 de minute distanță de David Casteau, francez și el, pe care a sa Yamaha l-a propulsat pe poziția de lider, la peste 11 minute distanță de portughezul Ruben Faria ( KTM ), coleg de echipă cu Despres. Pe locul trei, imediat în spatele lui Faria, la 12 minute distanță, este chilianul Francisco Chaleco Lopez, tot cu o motocicletă KTM și el.

Azi se dispută etapa cu numărul 9 ( Tucuman – Cordoba ), cea mai lungă din această ediție a raliului ( 852 km ).

sursă foto

Articolul precedentHyundai A-League, etapa a 16-a! Adelaide se apropie de lider, iar Sydney predă ”lanterna”
Articolul următorSerie A: Fortăreaţa Tardini rezistă şi după vizita liderului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here