Rădoi, Reghecampf și Dică, lanțul slăbiciunilor la FCSB! Care a făcut praf clubul în perioada 2015-2018?

2
1192

Într-o perioadă moartă din fotbalul autohton, în care singurele ”știri” vin de la ”palat”, o mână de jurnaliști a realizat o ”epopee” cu Anamaria Blocata Reghecampf. Odinioară interzisă în presa de sport din țară, jurnalisto-impresaro-soția care dirijează apele în fotbalul mic din România a stârnit apele în fenomen prin niște declarații caracteristice. Subiectul, cum era normal, a fost FCSB și ceea ce se întâmplă cu dobitoacele din staulul patronat de întâiul cioban al țării.

Sus numita soție de ”mare antrenor” român în activitate s-a apucat să critice în termeni familiari ei, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă în ograda FCSB. Rezumând la maxim, ”Ex-Blocata” a spus că ”De când am plecat noi (ea și cel mai tare antrenor din Univers, Laurențiu Reghecampf de la FCSB) s-a ales praful!”

Și acum s-o luăm punct cu punct. Unu la mână: deși nu ne stă în fire, trebuie să îi dăm dreptate agentei de ”folbaliști”. Da, așa e, la FCSB totul e praf și pulbere acum. Dar nici nu era greu să asistăm la o astfel de realitate în zona lor, atâta timp cât clubul e condus de doi ex-dungați de la Jilava. Problema frazei aruncată în media de Ana lui Reghe e alta. La FCSB exista praf, și nu îl aducem în discuție aici pe Adiță din Emirate, încă de pe vremea în care șaua era condusă de însuși marele antrenor de la Al Wasl. Da, Ano, de Laur vorbim!

Ana dă de înțeles că începătorii într-ale antrenoratului Mirel Rădoi și Nicolae Dică, doi ”puști” care au eșuat pe banca FCSB-ului, nu au făcut altceva decât să își bată joc de munca preaiubitului său partener de viață, Laurențiu Reghecampf. Adevărul în această chestiune e undeva la jumătate – 1. E corect spus că Mirel și Nick au eșuat. Nici nu era greu. Ei încă nu sunt antrenori și, probabil, cel puțin unul din ei nu va fi niciodată. Problema ridicată de Ana, cum că ”RegheOUT = FCSB Praf” nu prea stă în picioare pentru unii dintre noi, cei care mai avem și câteva circumvoluțiuni.

Mirel Rădoi a făcut praf FCSB, dar i-a ”distrus” munca lui Gâlcă, nu cea a lui Reghe!

Sezonul 2014-2015, unul în care, deși nu merita, Steaua/FCSB a realizat ”Tripla”, a fost unul în care pe banca bucureștenilor s-a aflat Costel Gâlcă. Hai că îl știți. Acel membru al ”Generației de Aur”. Timid. Mereu lucrat de o anumită familie…. Ei bine, Costeluș, cu largul concurs al celor de la ASA Târgu Mureș, care pur și simplu dădeau impresia că nu vor titlul, s-a încoronat campion cu Steluța cea apusă. Ne amintim cu toții acel final de sezon în care FCSB remiza la Iași, ASA pierdea acasă cu dispăruta Oțelul Galați, iar titlul pleca la București.

Recapitulare: Steaua + Gâlcă = campioană. Apoi, Steaua + Rădoi = eșec lamentabil. Unde e Reghecampf în această matematică neordinară ? Dragă Ana, corectează acolo și scrie așa: ”După Gâlcă Constantin s-a ales praful la fosta Steaua!

Ana Maria Prodan uită să ne spună că și Reghecampf a fost praf la FCSB! De două ori

Cu Mirel Rădoi plecat de la FCSB, echipa din sezonul 2015-2016 a reintrat pe mâna lui Laurențiu Reghecampf, dublu campion cu roș-albaștrii în perioada 2012-2014. Dacă în perioada în care Steaua lui defila în campionat, neavând pur și simplu rivali, Reghe era zmeu, de această dată soarta i-a pus în față o anume Astra Giurgiu. Serioasă, cu fotbaliști și cu nebunia lui Șumudică, Astra i-a predat o lecție de fotbal ”zeului” Reghecampf, iar FCSB intra în ”Era Pierzaniei” sau, cum îi place Anei să spună, ”Era Prafului”.

Cum sezonul 2015-2016 poate fi scuzat parțial de faptul că Rădoi dusese echipa în groapă, Reghecampf a fost păstrat și pentru anul următor. Cu un lot valoros, cu încredere maximă, cu toată presa alături și cu aroganța din dotare, FCSB avea să piardă din nou titlul. Și mai lamentabil de această dată. Nu cu Astra, nu cu CFR Cluj și nici măcar cu defuncta Dinamo, ci cu Viitorul de puști a lui Gică Hagi.

În gsp, Ana ne spune că ”după Reghe au venit antrenori fără minte, zero barat”. Ceea ce uită aceasta să explice și vrea să ne șteargă din memorie e perioada 2015-2017, una în care mult prea lăudatul său consort a rupt norii pe locul 2 din Liga 1.

După praful Reghecampf a venit alt praf: Nicolae Dică!

Tradiția antrenorilor modești și neinspirați de la FCSB a fost dusă mai departe de Nicolae Dică. Fost jucător onorabil la Steaua, ”Nick” nu a putut să ducă echipa mai sus de locul 2. A vorbi mai mult de Dică e echivalent cu a pierde timpul. Acesta nu a fost niciodată un antrenor adevărat la FCSB, ci o manetă PlayStation wireless, condusă cu stângăcie de lojă.

Acum tragem linie și concluzionăm simplu: de FCSB, într-adevăr, s-a ales praful în perioada 2015-2019. Întâmplător, asta s-a petrecut după plecarea lui Costel Gâlcă de pe bancă (și ieșirea lui Gigi de la răcoare). Nu suntem avocații acestuia. Nici nu avem cum să facem asta. Ăsta e tipul bătut de Moți în play-off-ul Ligii Campionilor. Vrem doar să spunem că ”Ana e pe câmp!” cu unele declarații.

Prin urmare, în perioada 2015-2018, de FCSB s-a ales praful cu largul concurs al următorilor:

Mirel Rădoi: o pată neagră pe banca tehnică a Stelei/FCSB. A acceptat să fie experimentul lui Becali și ”rezultatele” nu au întârziat să apară: 8 victorii, 6 egaluri și 5 înfrângeri în startul sezonului 2015-2016 din Liga 1. A plecat pe ușa din dos după un eșec cu Astra.
Performanțe interne la Steaua/FCSB: –

Laurențiu Reghecampf: privit ca un salvator, Reghe nu a putut îndrepta răul făcut de Mirel. Nici cu el, Steaua nu a excelat în a doua parte a acelui sezon 2015-2016, ba dimpotrivă. Reghe a primit o lecție de fotbal cruntă de la Marius Șumudică. Apoi, în sezonul 2016-2017, Laur a fost pus la respect de Gică Hagi. A plecat de la FCSB ca un etern secondant.
Performanțe interne la Steaua/FCSB: locul 2 (2015-2016, 2016-2017)

Nicolae Dică: a venit să curețe praful făcut de Reghecampf, însă nu a urcat mai sus de locul 2. Mai grav e faptul că ”Nick” s-a complăcut în a fi sluga lui Gigi Becali. Iar atunci când Dică și eminența cenușie de la Palat s-au unit nu a putut să rezulte decât un nou eșec.
Performanțe interne la Steaua/FCSB: locul 2 (2017-2018).

sursa foto: digisport.ro

Articolul precedentFotbaliști care nu vor fi uitați niciodată
Articolul următorBundesliga, etapa a 19-a
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here