Pulsul Ligii 1!

1
1710

Pulsul Ligii 1Până la începerea noului sezon 2013-2014 al Ligii 1 mai sunt x zile. Cele y echipe angrenate în lupta pentru titlul de campioană, cupele europene, mediocritate, sub-mediocritate, jocuri de culise, cooperativă și retrogradare, și-au început deja pregătirile. La munte, la mare, în Austria, în România sau la un barbeque, combatantele își pun în aplicare tacticile pentru noul sezon care va debuta, sau nu va debuta, luna viitoare.

Acele necunoscute, x și y, nu sunt puse la mișto în articol pentru a băga în ceață ”bacaloreații” neamului, ci sunt puse pentru că FRF, LPF, Digi, Dolce, Dan Voiculescu, Partea Economică și toată …credeați că zic antena 1, nu ?… șleahta de interesați care conduc destinele fotbalului românesc nu s-a pus de acord asupra termenilor: câte echipe vor fi în Liga 1, când va începe mizeria și cum se va televiza ? Mulți o să spună: ”Băi, enteligentule, dar recese și remtelecom nu au treabă cu numărul și alea alea”. Ei bine, pentru toți aceștia nu există MaștărCard, ci există dosarul lui Mitică de la DNA, acolo unde se văd cu claritate, sau nu, depinde de scrisul analfabeților ălora, cum Mitică + Recese = Love, de unde Love = Liga1 + televizare! Extraordinar la câte ecuații am ajuns și noi vorbim doar de Nașu + Mitică = Dosar Penal, pardon, Fotbal Penal.

Lăsând acum în urmă”partea economică”, haideți să trecem la treabă, întrucât băieții muncesc de se sparg prin cantonamente și noi tot n-am ieșit de la audieri.

Așadar, azi, 27 iunie 2013, ora 11:10, echipele din Liga 1 care vor începe sezonul 2013-2014… de fapt nu, nu e bine, ci corect e: echipele din Liga 1 care speră că vor începe sezonul 2013-2014 al Ligii 1 au următorul puls:

Steaua

Ăștia s-au născut din morți. După ce ”războinicul cătușelor” i-a băgat în mocirlă, steliștii au fost conectați la aparate și păreau că dau colțul mai ceva ca niște gâze de mai. Dar, surpriză, când nimeni nu mai spera, un transplant de inimă a venit de la UEFA și Steaua a înviat precum… dar hai să n-o dăm și noi în biblice. Steaua a revenit pe linia de plutire, cel puțin teoretic, iar noul sezon îi găsește pe toate planurile, de la Liga Campionilor la Năvodari! Pulsul pentru noul sezon (PPNS), în creștere, este:

PPNS: 50% +

Pandurii 

Momentan, vicecampioana României se află într-o enervantă staționare. Dan Nistor este încă acolo, la fel și Viera, astfel că inima și mușchii echipei funcționează. Cu toate acestea, oricând o echipă de băștinași îi poate transfera pe cei doi, iar Condescu să intre în agonie. Tocmai de aceea pulsul este pe o pantă descendentă:

PPNS: 55% –

Petrolul 

Echipa lui Contra încă sărbătorește câștigarea Cupei României după 13 ani, lucru destul de grav. Cică Bornescu, absent în finală din cauza halirii lui Bawab, încă mai aleargă precum un nebun cu cupa prin oraș. Revenind la chestii serioase, trebuie spus că liniștea de la Ploiești nu e una bună.

PPNS: 54,2% –

Astra 

Ultima dată când i-am văzut pe astrali, într-o dimineață caniculară, se îndreptau spre o țară civilizată, pentru un cantonament. Îmi amintesc că am văzut mutra extrem de încruntată a lui Fatai. Atacantul giurgiuvenilor părea un Mihai Costea în zi de Bac la matematică, nedumerit de viața lui. Cât despre puls, acesta nu contează, atâta timp cât Niculae demite pe cine vrea și când vrea. Isăilă, săracul, e doar un pion de lemn care poate fi oricând dus de puhoaie!

PPNS: 50% -/+

FC Vaslui

De la succesul de răsunet internațional al lui Ștefan cel Mare din 1475, nimic nu a mai mers la Vaslui. Locul domnitorului legendar a fost luat de președintele Republicii Vaslui, Adrian Porumboiu, care a dus țara la pieire. Mai întâi a ars antrenorii, a pârjolit jucătorii și acum și-a abandonat patria în fața inamicilor, cel puțin așa zice el.

PPNS: 44,6% –

Dinamo

După celebrul ”Lăsați-ne să ne pregătim de Șampion Lig”, între câinii răsună acum o nouă strigare războinică: ”Lăsați-ne să ne facem echipă de Liga 1”. Deocamdată, la Dinamo se duce o luptă de convingere a jucătorilor, mulți dintre ei neștiind unde joacă. De exemplu, oastea de severineni încă declară prin presă că ei joacă la CS Severin, ei crezând că echipa și-a schimbat doar culorile, patronul și orașul.

PPNS: 49,9% –

FC Brașov

Pentru a vedea dacă are balta ”pește” sub Tâmpa e destul să arunci o privire asupra lotului și să-l cauți pe Buga. Dacă el este acolo, echipa e vie. Toți vin și pleacă, numai Mugurel e veșnic tânăr. Acesta se pare că a semnat prelungirea, astfel că brașovenii sunt safe!

PPNS: 51,2% 

CFR Cluj

Economie imensă în Gruia, acolo unde au fost bani doar de un Florin Costea, aflat spre apusul carierei. Unde sunt banii, Arpi ? Chiar toți au fost haliți de instalarea Strâmbului sau se vor da tunuri pe final ?

PPNS: 50,9%

Gaz Metan

După plecarea lui Mulțescu la mai rău, adică la Dinamo, Gaz Metan și-a luat un antrenor care are toate șansele să scrie istorie la Mediaș și să bage echipa în ”B” înainte de termen. Dacă de la echipă mai pleacă și jucătorii de bază, Eric sau Bawab, e clar că Dulca va fi în Târnava Mare foarte repede.

PPNS: 50,1% –

Oțelul

Fosta campioană a României este un fel de Elodie a fostbalului românesc. Ba e desființată, ba e la zi cu banii, nici naiba nu știe ce se petrece la Galați, acolo unde banii au existat, dar s-au evaporat ca-n Sahara.

PPNS: 40,9%

U Cluj 

Atâta timp cât Ganea s-a prezentat la reunirea echipei, e clar că urmează un nou sezon în care ”șepcile roșii” vor vedea fotbal. Că va fi bun, prost, în Liga 1 sau Liga II,nu se știe, cert e că ceva va fi. Duru zice că nu va fi în Liga 1, Mărginean zice că va fi în Liga 1, astfel că pulsul variază deocamdată.

PPNS: 50% -/+

Viitorul

Cel mai important jucător al echipei, Chițu, a plecat în Franța, lucru care slăbește foarte mult echipa lui Hagi, care, dacă nu va fi ajutată de slăbiciunea nou-promovatelor sau de ”omenii”, nu va avea un viitor roz.

PPNS: 50,1% –

Ceahlăul 

Pinalti a surprins pe toată în această vară și l-a numit antrenor pe Vasile Miriuță. Deși avea un larg orizont de ”legende”: Halagian, Cârțu, Simionaș, Florin Marin, Magiun sau chiar menținerea lui Hizo, văduvul de la Piatra Neamț a ales un neexperimentat.

PPNS: 50%

FC Botoșani, Săgeata Năvodari, Corona Brașov și ACS Poli Timișoara

Nu, nu am enumerat o serie din Liga a II-a, ci echipele care de la anul vor evolua în Liga 1. Știu, e dureros să constați că în sezonul următor vom asista la duble de genul Corona-Săgeata, însă asta e panta. Cine știe, de la anul poate vom asista și laun război intergalactic între o ”săgeată” și o ”măciucă”.

PPNS: TBD!

NOTĂ!

Rapid, Chiajna, CS Severin, SMS Iași și Gloria pot oricând să revină în Liga 1. Totul depinde de cheful de magii ale șefilor fotbalului românesc.

Articolul precedentJogo nu chiar bonito
Articolul următorMark Webber pleaca de la Red Bull
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

1 COMENTARIU

  1. “Știu, e dureros să constați că în sezonul următor vom asista la duble de genul Corona-Săgeata” , hai sa mori tu? Zau, adica de ce e asa de dureros? Daca era dinamo-rapid era sanatos,dar asa e dureros? Te doare ca niste echipe mici au promovat? Automat dai cu noroi in munca unor oameni care au investit enorm ca sa ajunga in liga 1. Daca e asa de dureros, nu te mai uita la fotbal,uita-te la tenis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here