Preliminariile CM 2014! Etapă de ”vacanță” cu multe surprize!

0
1387

Croatia Scotland 0-1Într-o perioadă în care cei mai importanți fotbaliști europeni veneau după o serie impresionantă de meciuri jucate în întrecerile interne și europene, FIFA a programat o etapă a preliminariilor Campionatului Mondial din Brazilia 2014 mai mult decât inoportună. Jucători importanți din acest sezon al fotbalului european au avut evoluții mult sub așteptări.

*Croația – Scoția 0-1! Dacă în UEFA Champions League și-a bătut joc de unele dintre cele tari apărări ale Europei, atacantul numărul 1 al lui Bayern Munchen,Mario Mandzukic  nu a reușit să penetreze o apărare a Scoției care a încasat gol în aproape toate meciurile din preliminarii.

* Moldova – Polonia 1-1! Omul care a dat patru goluri cu Real Madrid, Robert Lewandowski și Kuba Błaszczykowski, doi jucători de bază ai finalistei Ligii din acest sezon, nu au putut să-și conducă naționala spre o victorie într-un meci împotriva unei echipe din lumea a treia a fotbalului.

* Austria – Suedia 2-1! Deși a fost jucătorul care a adus titlul pe Parc des Princes după aproape două decenii, Zlatan Ibrahimovic nu a reușit mai mult decât o pasă de gol într-un meci foarte important pentru naționala Suediei.

* Cehia – Italia 0-0! După un sezon mai mult decât epuizant, jucătorii de la Juve, Milan și Roma care formează nucleul Squadrei Azzurra, nu au reușit să se concentreze prea mult într-un meci dominat de cehi. Unii dintre ei, cum a fost cazul Balotelli, au și cedat.

Meciurile din această rundă au avut și rolul să consolideze ierarhiile din unele grupe. Astfel, în Grupa A, Belgia este ca și calificată la turneul final, după victoria cu Serbia și eșecul Croației. Alte echipe care au luat un avantaj important înainte de ultimele 2-3 runde sunt Bosnia-Herțegovina, Elveția și Italia. În derby-ul serii, Portugalia a învins Rusia și a trecut pe primul loc în Grupa F, însă doar temporar, pentru că rușii au două meciuri mai puțin jucate. Bomba serii din punct de vedere al rezultatelor istorice a explodat la Erevan, acolo unde Armenia lui Henrikh Mkhitaryan a fost învinsă de Malta, o națională care n-a mai bătut într-un meci oficial de dinaintea de inventarea internetului.

Iată toate rezultatele înregistrate aseară și clasamentele grupelor:

Grupa A

Belgia – Serbia 2-1

Croația – Scoția 0-1

Gr A

Grupa B

Cehia – Italia 0-0

Armenia – Malta 0-1

gr B

Grupa C

Austria – Suedia 2-1

Irlanda – Insulele Feroe 3-0

gr C

Grupa E

Albania – Norvegia 1-1

Islanda – Slovenia 2-4

Elveția – Cipru 1-0

GR E

Grupa F

Portugalia – Rusia 1-0

Azerbaijan – Luxemburg 1-1

GR F

Grupa G

Letonia – Bosnia 0-5

Lituania – Grecia 0-1

Liechtenstein – Slovacia 1-1

GR G

Grupa H

Muntenegru – Ucraina 0-4

Moldova – Polonia 1-1

GR H

Grupa I

Finlanda – Belarus 1-0 

GR I

* În Grupa D, din care face parte și reprezentativa României, nu s-a jucat niciun meci!

foto

Articolul precedentRoland Garros! După 11 ani, Serena Williams se impune din nou la Paris!
Articolul următorRetroLiga 1! CS Severin, Jerry gospodarul și-a vândut ”măgarul” !
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here