Preliminarii CM 2014, Asia: Australia – Iordania 4-0! “Cangurii”, la o victorie de Brazilia!

0
1167

Socceroos - Jordan 4-0După ce în urmă cu o săptămână au ratat în ultimele secunde o victorie uriașă în Japonia, ”cangurii” s-au revanșat astăzi, în fața propriilor suporteri din Melbourne, și au învins reprezentativa Iordaniei cu un categoric 4-0. Grație acestui succes, Tim Cahill & compania se apropie la o victorie de calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia.

În ceea ce privește întâlnirea de azi, aceasta a reprezentat o simplă formalitate pentru echipa lui Holger Osieck, care nu a lăsat nicio șansă adversarului. Deși scorul a fost cam exagerat pentru realitatea din teren, naționala Soccerros a fost clar echipa mai bună și mai inteligentă. Cu o serie de jucători aflați la limita retragerii, Mark Schwarzer (40), Lucas Neil (35), Sașa Ognenovski (34),  Archie Thompson 34), Mark Bresciano (33) și Tim Cahill (33), și cu câțiva tineri de perspectivă, Robbie Kruse (24), Tommy Oar (21) și Tom Rogic (20),  Australia câștigă trei puncte vitale și o mai despart trei puncte cu Irakul, în ultima rundă, pentru a fi sigură de calificare la Mondial.

În celălalt meci de azi din Grupa B, Japonia a învins în Irak și a scos echipa gazdă și din punct de vedere matematic din lupta pentru un eventual baraj

Iată clasamentul grupei cu o etapă înainte de final:

Gr B

Australia – Iordania 4-0

Irak – Japonia 0-1

Următoarele partide, care se vor disputa peste o săptămână, programează meciurile: Australia – Irak și Iordania – Oman.

În cealaltă grupă din zona Asiei, Coreea de Sud este foarte aproape de Brazilia, după victoria de azi cu Uzbekistan. Pe locul secund a urcat Iran, după victoria categorică cu Liban, iar ultima etapă se anunță de foc, întrucât programează duelul primelor două clasate.

gr A

Coreea de Sud – Uzbekistan 1-0

Iran – Liban 4-0

Următoarele partide, tot săptămâna viitoare: Coreea de Sud – Iran și Uzbekistan – Qatar

foto

Articolul precedent#TikitakaZilei 11 iunie 2013
Articolul următorCadanțu și Halep pregătesc Wimbledonul pe zgură. Cîrstea pe iarbă!
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here