Poveştile fotbalului: În vestiar, antrenorul e mareşal

0
1023

„Am creat marea echipă a CCA-ului, care se transformase şi în echipa naţională. În 1955, echipa engleză Luton Town a venit să joace două partide la Bucureşti, după ce jucase două şi în URSS. Primul l-a jucat cu Dinamo şi i-a bătut cu 3-1. La meciul nostru, m-am întâlnit cu Gheorghiu-Dej. Mi-a zis: «Vezi, să nu vă faceţi de râs, să nu ne bată capitaliştii ăştia!».

În minutul 8, Vasile Zavoda a greşit şi s-a făcut 0-1. Imediat, generalul Ion Gheorghe m-a sunat pe telefonul care era sub banca de rezerve! Apolzan era accidentat şi l-am băgat pe unul Bebe Rădulescu fundaş central, deşi ei îl voiau pe Caricaş. Le-am trântit telefonul. Până la pauză, s-a făcut 3-1 pentru noi. Dar generalul Ion Gheorghe a venit la vestiar.«Eşti ofiţer vechi, nu ştii că trebuie să asculţi ordinele?», mi-a strigat. Apolzan, care era în vestiar, i-a zis: «Aici, în vestiar, nea Ilie e mareşal şi vă ordonă să ieşiţi afară!». Până la urmă am învins cu 5-1”

fcsteaua.ro

Ilie Savu este un nume important în istoria fotbalului roş-albastru, dar şi a celui românesc. Fragmentul de mai sus este extras dintr-un interviu acordat pentru Evenimentul Zilei, în care poveştile despre fotbal alternează cu amintirile cu Hitler, Gheorghiu Dej sau Ceauşescu. Totul având parfumul unor vremuri de mult apuse. Genul de material pe care echipa tikitaka.ro îl salută şi îl recomandă.

Articolul precedentGaz Metan – Mainz 1-1 (4-3 d.p. – Europa League, turul 3, 4 august 2011)
Articolul următor“Vii la un fotbal?” – Strada ocupată

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here