Poveștile fotbalului: Cum a împiedicat guvernul german transferul lui Gerd Muller la Barcelona

0
3318

Radio Catalunya dezvăluia în 2012, un lucru mai puțin cunoscut în lumea fotbalului. Potrivit sursei menționate mai sus, în anul 1973 Barcelona negociase cu Gerd Muller și Bayern Munchen transferul jucătorului la echipa catalană. Acordul era total între cele trei părți, contractul fusese redactat, iar Armand Caraben, unul dintre directorii Barcelonei în acele vremuri, urma să se deplaseze în Bavaria pentru parafa oficial înțelegerea.

Gerd Muller
Gerd Muller

Conform acelui contract, Barcelona urma să le plătească celor de la Bayern Munchen suma de 1 500 000 de mărci și parte din încasările a două amicale disputate de către cele două cluburi pe Camp Nou (în jur de 75.000 de mărci germane). Muller urma să primească o primă de instalare de aproximativ 500.000 de mărci și un salariu lunar de 5.500 de mărci.

Semnasem contractul pe la ora prânzului. Mai lipseau vizita medicală, înregistrarea lui la federație și acordul autorităților germane, însă după-amiază a căzut tot” povestește Josep Lluis Vilaseca, un alt conducător cule al acelor ani, deplasat și el la Munchen. ” Cineva din guvernul german a aflat de transfer și a considerat că cel mai bun jucător al țării nu poate juca în alt campionat, mai ales că Germania urma să organizeze turneul final mondial în anul imediat următor. Însuși ministrul finanțelor le-am promis celor de la Bayern că dacă au probleme cu banii, îi vor ajuta ei.

Ne-au propus să îl transferăm pe Muller după Mondialul din ’74, însă le-am spus că înțelegerea a căzut. Noi aveam nevoie de un atacant și așa, cel care a ajuns la Barcelona a fost Johann Cruyff” mai spune Vilaseca, conștient de faptul că dacă Barcelona l-ar fi transferat pe jucătorul german, Cruyff nu ar mai fi ajuns la clubul catalan și, probabil, pagini întregi din istoria fotbalului ar fi fost scrise cu totul altfel.

Mai jos, paginile contractului (date publicității de portalul terra.es) dintre Bayern Munchen și Barcelona, contract conform căruia Gerd Muller urma să devină jucătorul clubului catalan.Articolul precedentFotbaliști de legendă: Remus Vlad
Articolul următor#PronoLiga1. Schimbare de lider după prima etapă din 2023. Urmează runda a 23-a

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here