Povestile fotbalului: Fotografia

2
583

Nu se știe dacă noul stadion al clubului Espanyol Barcelona va purta numele căpitanului decedat. Nu se știe dacă se va ridica un monument sau o simplă placă. Nu asta contează însă. Nu a fost niciodată în familia de suporteri ai unei echipe de fotbal.

Văzută de afară, moartea lui Daniel Jarque se va transforma într-un alt pasaj amar din istoria fotbalului. Din interior, se vede altfel. Va trece durerea și va rămâne imagine unui chip tânăr și zâmbitor lângă un nou stadion și o nouă epocă. Un mit. Un mit despre care se va vorbi la fel de emoționant ca despre tragedia de la Superga, de accidentul celor de la Manchester, de Cătălin Hâldan sau de Antonio Puerta.

Destinul a vrut ca la moartea lui Antonio Puerta, Espanyol Barcelona să fie prima echipă ce avea să joace pe stadionul Sevillei, cu însuși Jarque căpitan, depunând un buchet de flori exact în locul în care căzuse secerat cu ceva zile înainte Puerta. La aproape doi ani de zile, tot într-o zi de august, la câteva zile după ce a inaugurat noul stadion al celor de la Espanyol din postură de căpitan, Daniel Jarque se întâlnește cu Antonio Puerta.

P.S.: Puteți intra AICI și trimite mesajele vostre către suporterii celor de la Espanyol Barcelona.

Articolul precedentFotbal romanesc
Articolul următorCele mai frumoase stadioane din lume: Stadionul Dinamo

2 COMENTARII

  1. E o poveste prea trista pentru a mai putea spune ceva serios… Poate ca noua casa a lui Espanyol trebuia sfintita cu o jertfa. Noi, microbisti de Romania, ne amintim de asa ceva din scoala, de la Ana lu' Manole parca.As fi vrut sa fiu putin rau si sa amintesc ca si noi avem de terminat un stadion si nu stim ce sa jertfim pentru asta. Demonul ludic imi sopteste suav ca noi suntem romani: pentru un stadion national ati avea nevoie de Nasu' si de Corleone…

  2. R.I.P Daniel!Tin sa mai spun si ca acest site este o bucurie pentru mine, sper sa o tineti tot asa.P.S si abia acum am vazut ca pot acorda rating articolelor, poate ar trebui sa faceti mai vizibil acest lucru (parerea mea)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here