Poveştile Cupei Angliei: Gest uimitor de recunoştinţă al fanilor lui Bournemouth, după meciul amânat din cauza ploii

0
1163

Turul 3 al Cupei Angliei e cel care este aşteptat de toţi fanii cu cea mai mare nerăbdare, deoarece este faza competiţiei în care intră şi echipele de top, iar cele mai mici cluburi rămase în joc îşi pot împlini visul de a juca cu granzii fotbalului englez. Desigur, vor exista şi meciuri între echipele din ligile inferioare, dar acest lucru poate fi o oportunitate de a avansa încă un tur, ceea ce ar însemna foarte mult pentru bugetul unor cluburi. Un astfel de meci, mai puţin atractiv şi despre care în mod normal nu s-ar fi vorbit atât de mult, a fost cel între echipa din Championship (liga a 2-a), AFC Bournemouth, şi cea din League Two (liga a 4-a), Burton Albion.

Meciul trebuia să aibă loc sâmbătă, însă din cauza condiţiilor meteorologice neprielnice, a trebuit să fie amânat cu doar o oră şi jumătate înainte de a începe şi a fost reprogramat pentru ziua de marţi, 14 ianuarie. Singurul care a încercat să mai înveselească puţin atmosfera, a fost operatorul tabelei electronice de la stadion, care a afişat în locul formaţiilor, “Ploaia” 1 “Terenul” 0:

Cea mai mare frustrare şi dezamăgire au avut-o cei 200 de fani ai lui Burton care au făcut degeaba deplasarea de aproximativ 250km, ei aflând la sosire că meciul a fost amânat. Acest lucru a însemnat pentru ei o întoarcere tristă către casă, şi alte costuri la deplasarea de marţi, asta dacă îşi vor mai permite şi dacă vor mai putea ajunge.

Spre seară însă, unul dintre fanii lui Bournemouth, David Whitehead, a avut ideea de a crea o pagină de donaţii şi a postat-o pe unul dintre site-urile suporterilor Bournemouth, cu scopul ca aceştia să strângă suma de 800 de lire, necesară pentru ca fanii lui Burton să poată închiria un autocar şi să facă deplasarea la meciul reprogramat. Ideea lui David a pornit de la faptul că în 2010, Bournemouth a obţinut promovarea în liga a 3-a, printr-o victorie cu 2-0, chiar pe terenul lui Burton, meci la care au fost primiţi şi trataţi cu ospitalitate în Burton, iar fanii s-au bucurat împreună. Gestul nu numai că a fost primit cu entuziasm, dar a avut un succes neaşteptat, reuşind să depăşească cu mult “targetul”, strângând în final suma de 2930 de lire, cu care suporterii lui Burton vor putea închiria 3 autocare, restul sumei urmând a fi donate fundaţiei “Cancer Research”.

foto: gofundme.com
foto: gofundme.com

Reacţiile de laudă din ambele părţi nu au întârziat să apară:

Patronul lui Bournemouth, Jeff Mostyn: “Este un gest incredibil şi probabil fără precedent în fotbal, ca suporterii să fie atât de generoşi. Acea zi de la Burton când am promovat a fost formidabilă, iar fanii noştri nu au uitat-o.”

Patronul lui Burton, Ben Robinson: “Este un gest extraordinar pe care îl fac cei de la Bournemouth, campania uimitoare pe care au creat-o i-a “mişcat” cu adevărat pe suporterii lui Burton.”

Wayne Pycroft, fan Burton: “Acest gest arată adevăratul spirit al fotbalului din Cupa Angliei. Nici unul din cele două cluburi nu va câştiga competiţia, dar cu toţii ne vom aminti de acest moment. Sper ca cei de la Bournemouth să primească un premiu special din partea Federaţiei Engleze.”

Mai jos poate fi urmărit un filmuleţ cu iniţiatorul campaniei, David Whitehead:

Articolul precedentVesturi á Eiðinum Stadium, Vágur, Insulele Feroe
Articolul următorFlorentino Perez îi dă afară pe ultrași de pe Santiago Bernabeu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here