Povestile anilor ‘80″ redau astazi un episod amuzant in care putem afla o poveste inedita traita de inegalabilul comentator radio si scriitor sportiv Ilie Dobre.

In noiembrie 1985, craiovenii trebuiau sa dispute meciul de etapa impotriva celor de la FC Olt, la Slatina. Cu o zi inainte ninsese foarte mult, dar, organizatorii au reusit sa inlature toata zapada si astfel gazonul era verde. La ora inceperii partidei pe teren erau doar gazdele…craiovenii nimic; trec 10 min. nimic…intrebat fiind din studioul emisiunii “Fotbal minut cu minut” daca suporterii craioveni au sosit, Ilie Dobre, le raspunde (in stilul cunoscut) ca da…dar cu trenul. Mai trec alte 5-10 min insa craiovenii nu apar. Comentatorul tine legatura pe toata durata primei reprize si incearca sa prezinte motive ce ar fi determinat absenta Universitatii.
..
Ce se intamplase oare?…pesemne…leii chefuiau in ograda lui Geolgau, la Pielesti. Era obositor pentru autocar sa razbata nametii…asa ca…mai bine la adapost, in casa lui Gheorghita la o tuica fiarta. I.Dobre anunta scorul de 3-0, conform regulamentului, si ramane privind gazonul verde de care prim – secretarul V.Barbulescu tinuse la inceput sa-i atraga atentia(intr-un mod deloc prietenos) sa faca referire in comentariu.
In momentul in care se pregatea sa iese din cabina, comentorul este “incorsetat” si urcat in masina neagra cu numar de “rezonanta 1-OT-104” si dus in biroul “primului”. Barbulescu il chemase sa-l felicite pentru ca facuse o transmisie buna si astfel toata Republica putea intelege ce munca se depusese pentru curatarea terenului.
.
In fine…meciul avea sa se rejoace (1-1) si, dupa spusele lui Ilie Dobre in cartea “Tunarul din Banie” acesta avea sa fie luat la “sfichiuit” pentru ca-si permisese sa dea verdicte privind scorul final.
In acea etapa Valcea ajunsese la Buzau iar Hunedoara la Ploiesti, insa, crainicul trebuia sa-si savarseasca pedeapsa datorata neluarii in seama a faptului ca nici una din echipe nu trecusera prin…Pielesti.
.
Modul cum a reusit sa tina piept unor astfel de evenimente neprevazute au facut din Ilie Dobre una din cele mai cunoscute si apreciate voci din istoria radioului romanesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here