Povestea pustiului care l-a impresionat pe Rafael Nadal

0
1479

Duckhee Lee

Este pe punctul de a împlini 16 ani, ocupă poziția 756 în clasamentul ATP, primul său punct în acest ranking l-a obținut când avea 14 ani și a câștigat până acum 4 763 de dolari din tenis.

Eroul nostru s-a născut pe data de 29 mai 1998 în Jechon, oraș sud-corean situat în provincia Chuncheon, iar viața i-a impus că auzul nu va face parte din simțurile sale. Chiar și așa, la vârsta de 7 ani a început să joace tenis și chiar dacă îi era greu să comunice cu antrenorul nu s-a dat bătut ”Nu a permis niciodată ca handicapul său să îi afecteze jocul. Muncește din greu zi de zi la lovituri și la condiția fizică. Vrea să fie cel mai bun. ” povestește Park Kyung Heeon, antrenorul său.

Numele lui Duckhee Lee a început să fie cunoscut cu ocazia ediției anterioare a Australian Open. Atunci, a trecut de prima rundă a turneului de juniori și chiar dacă a cedat în cel de-al doilea meci, lumea a început să se minuneze de puterea de luptă a acestui puști ”Cel mai greu e să comunic cu arbitrii. Nu aud indicațiile lor, mai cu seamă atunci când strigă out-ul, motiv pentru care de multe ori eu joc în continuare, chiar dacă ei au spus că trebuie repetat serviciul. E greu, însă nimic de pe altă lume, pentru că tenisul e viața mea” spune Duckhee.

Idolul său e Roger Federer și a avut ocazia să îl cunoască pe Rafael Nadal în septembrie 2013 cu ocazia un act promoțional organizat la Seul. Cei doi au jucat câteva schimburi de mingi, însă întâlnirea nu era deloc întâmplătoare. Spaniolul avea ca dovadă că îi urmărește traiectoria puștiului asiatic încă din aprilie anul trecut, atunci când posta pe twitter un mesaj de admirație la adresa acestuia.

 

În 1985, Charlotte Cooper rămâne fără auz la puțin timp după ce câștiga primul său Wimbledon, turneu pe care avea să îl mai câștige de patru ori, ultima oară la vârsta de 37 de ani și 282 de zile, stabilind un record ce încă nu a fost doborât.

La fel ca pentru Charlotte Cooper, suprafața preferată a lui Duckhee Lee este iarba. Asta nu l-a împiedicat însă să treacă de primele două runde în turneul celor mai buni juniori din lume la actuala ediție Australian Open, ultima victorie reușind-o în această dimineață în fața italianului Andrea Pellegrino ( 6-1, 3-6, 6-1 ). În 16-mi, Duckhee ( cap de serie nr. 12 ) îl va întâlni pe francezul Quentin Halys ( cap de serie nr. 7 ).

Articolul precedentEstadio Omnilife, Zapopan, Mexic
Articolul următorDiego Forlan va juca un sezon în Japonia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here