Povestea golului cu numărul 1000 marcat de Pele

0
4251

Expresia “singur împotriva tuturor” nu s-a potrivit niciodată mai bine decât în povestea următoare. Așa s-a simțit un portar argentinean pe 19 noiembrie 1969 – o zi istorică pentru lumea fotbalului. Egdardo Andrada a fost portarul echipei Vasco da Gama, care, în acea seară întâlnea echipa lui Pele, Santos. marele fotbalist brazilian avea până la acel meci, 999 de goluri marcate în cariera sa de fotbalist. Cu 12 minute îniante de final, Santos a primit un penalty.

“Zgomotul era infernal. Chiar și fanii echipei Vasco erau împotriva mea” își amintește Egdardo. Un fotbalist mitologic  de doar 29 de ani la acea vreme, era doar la un șut distanță de o performanță incredibilă: o mie (1.000) de goluri marcate potrivit propriei numărători.

“Majoritatea spectatorilor aflați pe Maracana și-au dorit să vadă acel gol dar jucătorii lui Vasco au făcut tot ce le-a stat în putință ca asta să nu întâmple. M-au faultat și mi-au spus încontinuu că golul nu va veni, nu în acea zi. Dar a fost destinul care a ales. Ceva trebuia să se întâmple ca să-mi ofere o șansă și acel lucru s-a întâmplat. Pentru prima dată în carieră m-am simțit foarte emoționat. Andrada era într-o formă extraordinară. N-am simțtit niciodată o astfel de presiune. Tremuram tot dar depindea numai de mine… Gooooooooooooool! Ce sentiment! Stadionul a explodat” își amintește Pele pentru FIFA.

Articolul precedentPovestea tricourilor bleu cu care România a jucat împotriva Braziliei la Campionatul Mondial din Mexic, 1970
Articolul următorSingurul turneu final ratat în anii ’90 – un gol anulat și un penalty ne-au lăsat acasă
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here