Povestea clubului Madureira, echipa care evoluează în tricouri cu Che Guevara

0
2511

Madureira este o echipă micuţă din cartierul cu acelaşi nume al celui de-al doilea oraş din Brazilia ca mărime, Rio de Janeiro. În prezent, ei evoluează în liga a 3-a, pe stadionul Conselheiro Galvão de aproximativ 3400 de locuri, dintre care 2500 de scaune fac parte din vechiul Maracana, stadion modernizat pentru Campionatul Mondial din 2014.

Istoria clubului nu este una bogată, Madureira neavând niciun trofeu major, însă se pot lăuda cu altceva. La începutul anilor ’60, Madureira a plecat în turneu pe celelalte continente, deţinând şi în prezent recordul de cele mai multe meciuri disputate de o echipă din Brazilia în afara ţării. În 1961, ei au jucat 36 de jocuri în 144 de zile, în Statele Unite ale Americii, Europa şi Asia, fiind prima echipa braziliană care a pus piciorul în Japonia şi Hong Kong. Doi ani mai târziu, ei au pornit în turneu prin America de Sud şi America de Nord şi Centrală, iar de Cuba, se leagă cel mai important episod al lor. După preluarea puterii de către Fidel Castro în 1959, şi până în 1963, nicio altă echipă străină nu mai călcase tărâmul cubanez, iar Madureira a fost, din nou, prima. Pe timpul şederii lor în Havana, echipa a fost vizitată la hotel de nimeni altul decât Che Guevara, revoluţionarul asistând chiar şi la un meci unde a făcut poze cu echipa.

che1che3

Acum, în 2013, la exact 50 de ani de la întâlnirea cu “El Che”, Madureira a creat tricouri speciale de joc pentru a-l omagia pe Che Guevara şi pentru a aniversa turneul lor din Cuba. Pe echipament este printată celebra imagine a revoluţionarului cu beretă şi stea, cunoscută în toată lumea, iar echipamentul portarului este identic cu steagul Cubei.

Conform preşedintelui clubului, echipamentul nu a fost încă folosit într-un meci oficial, dar succesul pe care îl are în rândul suporterilor l-a făcut să se răzgândească:

“De când l-am lansat, vânzările au crescut enorm. De la 10 tricouri vândute pe lună, acum se cumpără 3000 într-o săptămână şi nu mai facem faţă cererilor. Chiar şi fanii altor echipe vor să-l cumpere. Nu aveam de gând să-l folosim într-un meci oficial, dar suporterii m-au făcut să mă răzgândesc”, a declarat preşedintele Elias Duba.

che2O novo uniforme do Madureira Fut 7 faz homenagem à viagem para Cubache4che5

Cu această ocazie, Madureira are de gând să meargă din nou în turneu în Cuba şi a contactat autorităţile din ţara trabucurilor, pentru a încerca să stabilească o venire în 2014. Bineînţeles, cu tricourile cu Che Guevara.

Hasta la Victoria Siempre!

Articolul precedentPreview mioritic! Liga 1, etapa a 14-a! Se joacă-n 8 fără cârmaci! PS: Iliesta ON!
Articolul următorLiga 1, etapa a 14-a! Ca la teatru, Astra egalează pe Steaua în frunte!
Football, bloody hell.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here