Portret de legendă

1
698
Photobucket

“Şi într-o bună zi zâna cea bună sarută piciorul omului, maltratului, dispreţuitorul picior, iar din acest sărut se naşte idolul.”

Pentru mulţi dintre noi, Zinedine Zidane a fost jucătorul perfect, un magnet irezistibil care a atras interesul şi simpatia fanilor din întreaga lume.Pentru a fi un jucător de legendă, pentru a rămâne definitiv în această mare istorie a fotbalului nu este de ajuns să ai un sezon extraordinar, e mai mult decât atât.Un idol, un jucător de exceptie este cel care reuşeşte să menţină aceeaşi strălucire a sportului ‘rege’, care duce mai departe moştenirea lăsată de numele sacre ale acestui sport.

În 2005, Zidane a fost subiectul unui documentar- “Zidane: A 21st Century Portrait”, 17 camere urmărindu-l pe parcursul partidei cu Villarreal, disputată pe Santiago Bernabeu.90 de minute(pe muzica celor de la Mogwai) în care francezul ne oferă momente unice.Într-un spaţiu sacru această religie îşi etalează zeităţile.
Camerele au fost răspândite pe întregul stadion şi surprind diverse cadre, unite într-o armonie perfectă.O perspectivă diferită şi inovatoare ce face ca acest documentar sportiv să semene cu un film artistic.

Un film greu de descris, pentru că este ceva diferit de filmele pe care le vezi la tv.Zidane este actorul principal, un actor magistral.Singurele excepţii sunt câteva reluări.Departe de minge este relaxat, iar când primeşte mingea, intervine atingerea sublimă, mingea îl caută, îl recunoaşte, are nevoie de el.Desi se află spre sfârşitul carierei, Zidane păstrează aceleaşi calităti cu care ne-a impresionat de-a lungul vremii.

Chiar si când francezul nu se află în prim plan, îl poţi deosebi uşor de jucătorii aflaţi pe teren.Cu spatele drept, cu umerii înapoi şi miscările sale simple el este unic.Eficienţa mişcărilor sale, felul sau de alerga, tehnica sa extraordinara.

Un documentar special, o combinaţie de lumină, sunet şi emoţie.Frumuseţea acestui sport întruchipată într-un singur om, într-un singur joc.

http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=3065048138021773770&hl=en&fs=true

Articolul precedentVorbe de duh ( Ep. 5 ) – Paul Auster
Articolul următorDouă bune din Brazilia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here