Poftiți la comedie, Cupa României: CFR Cluj – Astra Giurgiu!

1
2366

CFR - Astra Giurgiu

Normal ar trebui să vorbim despre fotbal, însă mai are rost să vorbim despre fotbal atunci când în discuție avem subiecți precum ”Cooperativa Arpi & Muri” vs. ”Tăntălăul și Gogomanul Niculae & Vamă” ? Poate vom vorbi, cine știe, mai e timp până la finalul articolului. Revenind la duelul de azi, trebuie să spunem că prima semifinală a Cupei României pune față în față două echipe, care, deși toacă antrenori pe bandă rulantă, sunt total diferite din punctul de vedere al ipocriziei, obrazului, fair-play-ului, profesionalismului și a multor alte aspecte.

Astra Giurgiu, capul plecat sabia îl taie etapă de etapă! 

În primul rând avem Astra Giurgiu, o echipă care are un patron total pe dinafara fotbalului, a competiției sportive și a tot ceea ce ține de profesionalism. Cu toate acestea, Niculae este printre puținii conducători care spune ceea ce simte, fără diplomație mârșavă. Astfel, dacă după un meci acestuia nu-i place cum a jucat echipa, îi spune antrenorului direct: ”Icsulescule, ești un bou, caută-ți job pentru că de mâine nu mai pupi banca Astrei”. Au simțit-o pe pielea lor Antonio Conceicao, Bogdan Stelea, Tibor Selymes, Gigi Mulțescu, Valentin Sinescu și, cu voia dumneavoastră, ”idolul” lui Cornel Dinu, Marin Barbu, alias ”Magiun”.

De apreciat sunt și cei care se ocupă de site-ul oficial al echipei, acolo unde, la secțiunea ”Colectiv Tehnic”, apare mesajul ÎN CONSTRUCȚIE (foto)! Absolut orice găsești pe site-ul clubului, de la lotul de jucători, echipa medicală, medicamentele echipei medicale, firma de seringi cu care sunt vaccinați Tembo & compania, prețul la zahăr de la compania lui Niculae, sondaje, cotele apelor Dunării, tot, tot. Dar când vine vorba de antrenori, un nume, bă, pentru numele lui Dumnezeu, nu găsești. Este ca și cum ai intra pe site-ul Casei Albe din USA și nu ai găsi numele lui Obama. Așadar, dragi prieteni, aceasta este Astra Giurgiu, fostă la Ploiești!

Astra

CFR Cluj, cele două cuvinte din DEX care duc la ipocrizie!

Mergem acum la adversara Astrei de azi, în Ardeal, în curtea unui cuplu din cauza căruia Ceaușescu & compania se învârt în mormânt de furie, necaz și ciudă. ”Cooperativa fotbalistică de producere a titlurilor de campioană Arpi & Muri” căci despre ea este vorba, este cu 10 clase mai eficientă decât celebrele CAP-uri (Ceapeuri) din perioada comunismului. Astăzi, Cooperativa este pusă față în față cu o dilemă: Cupa sau Campionatul din sezonul viitor ? Probabil că vă întrebați de ce ne punem problema titlului din sezonul viitor, deși, nu-i așa, este cam devreme? Ei bine, pentru cei de la CFR niciodată nu este prea devreme, vorba aceea ”vara sanie, iarna car”. Cu toate acestea, dacă punem lupa pe acest meci, observăm că Arpi & Muri mai au un joker în buzunar, acela al partidei de campionat de la Giurgiu, acolo unde Astra, pentru a prinde Europa League din campionat, ar putea avea nevoie de puncte. În fine, să nu lansăm mulineta așa departe pentru că s-ar putea să dăm pe malul celălalt al lacului.

Revenind la comparația celor două echipe la nivel de patronat, trebuie să spunem că, în timp ce Niculae taie și spânzură în cel mai direct mod cu putință, Arpad Paskany este definiția ipocrizie pură și a ”cuțitului înfipt pe la spate”. După ce a colindat o iarnă și o primăvară întreagă ideea că ”Sergio continua la CFR și sezonul viitor: E cel mai bun antrenor pe care l-am avut”, iată că, dintr-o dată, Arpi se șterge cu portughez de noroiul de pe papuci și îi arată ușă. Iată o declarație a marelui Paszkany, după partida cu Oțelul. Atenție, declarația e făcută în 2013, nu în 1054!

Paulo Sergio
gsp.ro

 Celălalt ”magraon” din Gruia, Iuliu Mureșan, l-a sărutat și el de nenumărate ori pe lusitan:

  ”Paulo Sergio e cel mai bun antrenor pe care l-am avut. Își notează absolut tot ce se întâmplă la meciuri și la antrenamente, are programe impresionante de pregătire pe calculator. Sergio ma suna la 11 noaptea să discutăm despre jucători sau despre antrenamente”.

În final, dacă nu am fost destul de convingător cu DEX-ul și ipocrizia de la CFR Cluj, încercați și voi un experiment. Scrieți pe google Paulo Sergio va rămîne la CFR şi în sezonul următor și vedeți ce găsiți.

 CFR Cluj  – Astra Giurgiu, turul primei semifinale din Cupa României, va avea loc astăzi, la Cluj, începând cu orele 20:30.

Articolul precedentNemții au cumpărat toate biletele de Liga Campionilor în doar trei zile
Articolul următorFormula 1: Vettel acuza cauciucurile, Ecclestone amenintat, iar Ferrari savureaza succesul
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

1 COMENTARIU

  1. Prietene…poti sa compui ceva fara sa jignesti, sau sa cataloghezi persoane pe care nu le cunosti???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here