Play-off Europa League, de la foarte greu la greu! Swansea – Petrolul, Pandurii – Braga și Maccabi Haifa – Astra!

0
1226

Europa League play-off

După Steaua în play-off-ul Ligii Campionilor, Petrolul, Pandurii șiAstra și-au aflat și ele adversarii din ultima fază de dinaintea grupelor Europa League. Fiind în urna outsiderilor, formațiile românești au primit adversari extrem de dificili:

Swansea – Petrolul, Wilfried Bony vine să răzbune Vitesse!

Teoretic, dintre cele trei echipe românești, cel mai greu a picat echipa lui Petrolul, cea care va întâlni deținătoarea Cupei Ligii Angliei și locul 9 din ultimul sezon de Premier League, Swansea City. Cu un atac format din spaniolul Michu, 18 goluri în Premier League și Wilfried Bony, 31 de goluri pentru Vitesse, formația galeză antrenată de Michael Laudrup se anunță favorită clară, însă Contra se poate baza pe figurile frumoase pe care românii le fac împotriva britanicilor.

În turul precedent din Europa League, Swansea a trecut lejer de suedezii de la Malmo, după 4-0 în Anglia și 0-0 în Suedia.

Pandurii – Braga, să-i mai batem de două ori!

Istoria recentă spune că Braga este o nucă moale pentru formațiile românești, după ce în ediția trecută de Champions League CFR i-a învins cu 5-1 per ansamblul ambelor manșe (2-0 și 3-2), însă lucrurile vor sta diferit acum. Cu mult mai puțină experiență, dar și cu un lot mai slab valoric decât cel al clujenilor din sezonul trecut, Pandurii au șanse mici de a trece de echipa portugheză.

Portughezii vor juca primul meci oficial în cupele europene împotriva formației lui Cristi Pustai.

Maccabi Haifa – Astra, luați exemplu de la Steaua …din retur!

Giurgiuvenii trebuie să ia exemplu de la Steaua lui Ilie Stan, atunci când vor juca cu israelienii, însă nu de la Steaua din tur, care a pierdut cu 0-5, ci de la acea Steaua din retur, care a învins cu 4-2. Revenind la zilele noastre, Maccabi este un adversar mult peste Hapoel-ul întâlnit de Pandurii ieri. Pentru a realiza forța acestei echipe, e destul să vorbim cu Adrian Scarlatache șiAdrian Piț, componenți ai formației Khazar Lenkoran, cei care au primit 8 goluri de la israelieni pe teren propriu și 10 în ambele manșe.

După acel 8-0/2-0 cu Lenkoran, Haifa a trecut de letonii de la Ventspils în turul III după un 0-0 în deplasare și un 3-0 în Israel.

Articolul precedentLegia Varșovia, ultimul pas pentru Steaua înainte de grupe!
Articolul următorLazzari a marcat golul zilei în Europa League

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here