Pirlo, ultimul romantic din fotbalul italian

0
2267

pirlo juventus europa league

“Văzându-l jucând pe Pirlo, mă gândeam să-mi schimb profesia”
– Gennaro Gattuso –

În momentul în care după zece sezoane jucate pentru AC Milan pleca la marea rivală Juventus, Pirlo a fost considerat, pe lângă trădător de către unii fani rossoneri, și terminat din punct de vedere fotbalistic  de către cei neutri, însă el s-a încăpățânat să demonstreze  că picioarele și, mai ales, creierul îi sunt loiale  și că talentul nu dispare peste noapte, așa cum probabil considerau oamenii lui Berlusconi in acel moment.  După zece ani în care a câștigat totul cu Milan, Pirlo s-a dus la Juventus și meci după meci ne arată că nu pentru a se pensiona, având soluții pentru aproape orice problemă a echipei sale. Într-un sezon fatal pentru cluburile din Serie A  în cupele europene, încă unul și se tot adună, mijlocașul lui Juventus salvează onoarea Italiei și își duce aproape de unul singur echipa spre fazele finale din Europa League.

Aruncat în focurile fotbalului de performanță de către Mircea Lucescu pe când acesta antrena Brescia, Pirlo l-a vrăjit pe român care l-a luat și la Inter în momentul în care acesta a fost numit antrenor acolo.  Lucescu îl cunoștea bine din anii petrecuti la Brescia și chiar dacă în 1999 a fost dat afară de către Inter, are marele merit că s-a încăpățânat ca Pirlo să ajungă la una din echipele mari ale Italiei. Odată plecat Lucescu, fotbalistul a trebuit să treacă peste un moment de cumpănă al carierei, fiind împrumutat un sezon la Reggina și un altul la Brescia. Asta până în momentul în care  i-a atras atenția lui Ancelotti, iar acesta, forțat de faptul că îi avea accidentați pe Ambrosini și Gattuso,  l-a convins pe Berlusconi să plătească 18 milioane de euro pentru el,  traiectoria lui Pirlo căpătând un curs cu totul diferit, mereu ascendent.

Restul poveștii este cunoscut și apare în palmaresul fotbalistului: titluri în Serie A, două cu Milan și două cu Juventus, cupe și supercupe ale Italiei,  două Ligi ale Campionilor cu Milan și, momentul de apogeu fotbalistic pentru el, Mondialul câștigat cu Italia în 2006.

sursă: juventiknows.com

Articolul precedentCopa Libertadores: Un portar din Chile în fața primului gol din carieră
Articolul următorAustralienii stabilesc recorduri la Miami

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here