Pietro Tomaselli, belgianul de 9 ani care a impresionat lumea fotbalului!

0
1851

Pietro Tomaselli Dacă în țări precum România accentul pe copii și juniori este doar unul de fațadă, pentru că, nu-i așa, ”trebuie”, în țările dezvoltate din Vestul Europei acestora li se acordă o atenție considerabilă. La noi niciodată un club ca Steaua sau Dinamo nu va investi într-un copil de 9-10 ani. Și asta se întâmplă dintr-o mulțime de motive. În primul rând, cluburile din țară sunt conduse de neaveniți care își infiltrează în structurile tehnice numai ”profesioniști” într-ale amatorismului. Și apoi, de ce să crești un copil și să faci din el un mare talent până poți mânui șpăgi și comisioane cu diferiți impresari, pentru diferiți jucători ”exotici” care se împiedică în minge ?

Un caz care arată opusul realității din România am întâlnit în aceste zile în Belgia, acolo unde un copil de 9 ani a semnat cu o ”oarecare” AS Roma. Pe numele său Pietro Tomaselli, belgianul cu origini italiene de la academia lui Anderlecht a fost transferat de italieni după ce aceștia au fost impresionați de calitățile lui ieșite din comun.

Înainte de semna cu echipa din capitala Italiei, Pietro Tomaselli a fost și în vizorul altor granzi ai Europei, precum Real Madrid, Barcelona, Manchester United și Manchester City. Tatăl său, Pino Tomaselli a declarat că au ales Roma datorită originilor familiei.

Iată unul dintre filmulețele de pe Youtube care au atras atenția granzilor încă de acum un an!

Articolul precedentSimona Halep s-a retras de la China Open. Ana Ivanovic accede în semifinale!
Articolul următorBarometrul stranierilor! Cosmin Moți, din nou în prim plan la Ludogoreț!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here