Pietre şi focuri de armă în primul clasic argentinian din acest sezon, Godoy Cruz – San Martin de San Juan

0
1662

Prima etapă a noului şi uriaşului campionat din Argentina cu 30 de echipe, cea mai mare primă divizie din lume, a pus faţă în faţă şi primele rivale. Ce-i drept, nu a fost un Boca – River, dar Godoy Cruz – San Martin de San Juan e un meci important pe plan regional, între provincia Mendoza şi provincia San Juan.

Dacă suporterii echipelor vizitatoare sunt interzişi în Argentina din cauza numeroaselor violenţe din ultimii ani, suporterii echipelor gazde îşi îndreaptă uneori furia împotriva echipelor, acest lucru întâmplându-se şi în “Clasico de Cuyo”.

Pentru început, în apropierea stadionului Malvinas Argentinas, autocarul celor de la San Martin de San Juan a fost atacat cu pietre, automobilul alegându-se cu câteva geamuri sparte. Conform mai multor publicaţii locale, precum “Diario de Cuyo”, “La Manana de Cordoba”, “Mendoza Post”, un grup de suporteri a tras focuri de armă înspre autocar, iar poliţiştii au anunţat că vor analiza găurile pentru a stabili provenienţa acestora. Teoria pare să fie susţinută şi de Ariel Fernandez, un jurnalist aflat la meci, care a scris pe Twitter că “aceste găuri nu par a fi provocate de pietre”.

Ploaia de pietre a continuat şi în interiorul stadionului, în două rânduri. Startul partidei a fost întârziat, după ce oaspeţii au fost întâmpinaţi în jumătatea lor de teren cu, cel mai probabil, bucăţi ce fac parte din stadion. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi când San Martin de San Juan a egalat în repriza a doua, ghinionul fiind că a marcat chiar la poarta în spatele căreia se aflau fanaticii lui Godoy Cruz. De fiecare dată, arbitrul a cules bucăţile şi le-a înmânat celor de pe margine.

godoycruzsanmartinsanjuan3

godoycruzsanmartinsanjuan4

godoycruzsanmartinsanjuan5

godoycruzsanmartinsanjuan6

Din fericire, pietrele aruncate au ratat ţintele, şi niciun jucător nu a fost lovit. Cu toate că exista riscul unor răni grave, meciul nu a fost oprit. De fapt, singurul moment în care partida a fost întreruptă a fost cel în care fanii lui Godoy au aprins torţe şi au început să tragă cu artificii, perioadă în care centralul a oferit explicaţii într-un scurt interviu acordat televiziunii care transmitea meciul. Derby-ul s-a terminat nedecis, 1-1.

godoycruzsanmartinsanjuan7

godoycruzsanmartinsanjuan8

Articolul precedentTommy Lawrence, un jucător legendă a celor de la Liverpool, intervievat din greșeală de un reporter BBC
Articolul următorBarometrul stranierilor! Bogdan Stancu a marcat, dar s-a accidentat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here