Petrolul – Leipzig 1-0 (Cupa Orașelor Târguri, 9 decembrie 1962)

0
497

Pe 9 decembrie 1962, Petrolul obținea calificarea în sferturile de finală ale Cupei Orașelor Târguri după ce trecea de selecționata orașului Leipzig cu 1-0. După ce fiecare dintre cele două își câștigase meciul de pe teren propriu cu 1-0, a fost nevoie de jucarea unei partide decisive pentru a afla echipa calificată. Meciul decisiv s-a jucat la Budapesta pe Stadionul M.T.K. după ce inițial fusese programat la Szeget.

Petrolul Leipzig 1962
Petrolul Leipzig 1962

Pe un frig năpraznic, jucătorii pregătiți de Ilie Oană aveau să câștige cu 1-0 prin golul marcat de Virgil Dridea în minutul 48. În Sferturile de finală ale competiției, ploieștenii aveau să întâlnească învingătoarea dintre Ferecvaros și Sampdoria, meci care s-a jucat în aceeași zi, tot la Budapesta. Maghiarii aveau să învingă cu 6-0 și să se califice după 6-1 la general. Echipa noastră avea să fe eliminată după o înfrângere cu 2-0 în Ungaria și o victorie cu 1-0 la Ploiești.

Ilie Oană, antrenorul Petrolului a abordat meciul cu selecționata orașului Leipzig în următoarea formulă: Vasile Sfetcu, Gheorghe Pahonțu, Dumitru Munteanu, Gheorghe Florea, Nicolae Ivan, Alexandru Fronea, Virgil Dridea, Alexandru Badea, Anton Munteanu, Marcel Marin, Mircea Dridea

 

Articolul precedentSportul Studențesc – Hellas Verona 0-1 (Cupa UEFA 1987/88, optimi – retur, 9 decembrie 1987)
Articolul următor#PronoLiga1. Liderul mai are un singur punct avans. Urmează ultima rundă din 2022. Update

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here