Antrenorii români la raport! Bursuc sacrificat înainte de Crăciun!

0
1567

Dan PetrescuDupă ce Realitatea TV titra în urmă cu puține zile, cu foarte multă inspirație, ”Ghiță (aka Sebi mogulul RTV), sacrificat înainte de sărbători”, iată că acest weekend ne-a adus un alt ”animal” sacrificat. De această dată nu vorbim de un animal politic, așa cum e Sebi, ci de unul al băncilor tehnice, așa cum este Dan Petrescu. Fosta minune a României din perioada fostei echipe Unirea Urziceni a fost sacrificată în Qatar, imediat după ce echipa sa, Al Arabi, a fost batjocorită într-o repriză, scor 0-4. Despre Bursucul tranșat și toți ceilalți (mai mult sau mai puțin) tehnicieni români, în cele ce urmează.

Dan Petrescu (Qatar) Al ARABI – Al Ahli Doha 2-4

Înfrângere în stil pur românesc pentru Dan Petrescu în ultimul său meci ever la Al Arabi. După ce în minutul 66 echipa sa conducea cu 2-0, ceva a intervenit în joc și totul s-a dus pe apa duminicii. Dacă am fi în România, am spune că Bursucul a fost ”lucrat”, însă haideți să privim lucrurile în mod natural. Atunci când primești 4 goluri într-o repriză de la o echipă mediocră din Qatar, e clar că ceva nu-ți merge. Să-și fi ieșit Dănuț din mână ? Una peste alta, Al Arabi a pierdut, Dănuț a fost demis, însă nu e trist. Cu milioanele de dolari pe care le-a luat despăgubire are bani de bilet de avion pentru a călători în lumea largă pentru un post de antrenor….și mai vin și Sărbătorile! Crăciun Super Fericit, Dane!

Ladislau Boloni (Qatar) AL KHOR – Al-Kharitiyath 1-1

Cel puțin la fel de prost se descurcă în Qatar și Al Khor-ul lui nea Loți. Deocamdată, fostul antrenor de primă mână rezistă, însă dacă Khor-ul de contestatari i se va mări, cu siguranță că Boloni va reveni pe plaiuri mioritice sau, dacă e pe minus în portofel, se va mai bălăci puțin prin mediocritatea asiatică. În această rundă, deși a jucat cu om în plus 62 de minute, echipa sa nu a scos mai mult decât un egal împotriva modestei Al Kha și ceva.

 Victor Pițurcă vs. Laurențiu Reghecampf (Arabia Saudită) 0-0 în Al Ittihad – Al Hilal 0-0

În mod normal, acesta ar fi trebuit să fie meciul despre care să vorbim cel mai mult în acest articol, însă derby-ul românesc din Arabia nu a fost decât, mă scuzați, o țigănie românească. În loc să asistăm la fotbal, am asistat la un 0-0 monoton și la un scandal românesc de toată jena. Deși se părea că Arabia Saudită i-a adus mansarda la locul ei, Victor Pițurcă a continuat să se comporte în stilu-i caracteristic și acolo, refuzând să-l salute pe super arogantul Reghe. Acesta din urmă nu a stat pe gânduri și i-a replicat în stil de mahala pe facebook.

*Notă! La scrierea acestui articol, încă nu a apărut reacția Anei Maria Prodan. Știți voi, aia cu ”muriți în chinuri, călca-v-ar drujba, lua-v-ar canceru-n avion, etc”.

Eusebiu Tudor (Arabia Saudită) AL SHOALAH – Al Orubah 0-0

Într-o altă lume a Arabiei, cea mică și săracă, Eusebiu Tudor se chinuie să-și ducă echipa  mai sus de ultimul loc. Deocamdată a ajuns pe penultimul și mai are puțin până la ieșirea din zona de retrogradare. În această rundă a scos un punct mare, asta în condițiile în care a jucat în inferioritate mare parte din meci.

Ion Marin (EAU) AL DHAFRA – Ittihad Kalba 3-1

Un antrenor super uzat în fotbalul românesc, Ion Marin ”funcționează” și el în fotbalul cu bani din Asia. La fel ca Eusebiu, nea Mărin încearcă sa salveze Dhafra-ul din ghearele retrogradării. Etapa asta a făcut un pas important, însă ușor, dat fiind faptul că a jucat cu lanterna.

Cosmin Olăroiu (EAU) AL AHLI DUBAI – Emirates Club 0-1

La fel ca Dănuț în Qatar, Cămiloiu este și el pe făraș în Emiratele Arabe Unite. Dacă-i privim parcursul ”marelui antrenor” român din ultimul deceniu, observăm că viața sa nu este tocmai roz. Al Ahli a fost bătută de o echipă de desculți, iar viitorul se anunță cenușiu.

Cosmin Contra (Spania) GETAFE – Athletic Bilbao 1-2

Încet, încet, după etape în care echipa sa părea o mini-forță în Spania, Cosmin Contra revine cu picioarele pe pământul mlăștinos din subsolul clasamentului. Getafe se află la al treilea meci consecutiv fără succes și este la doar 4 puncte de Segunda.

Mircea Lucescu (Ucraina) Metalurg Zaporozhye – SAHTIOR DONETSK 0-4

După etape bune în care echipa sa părea ieșită și din lupta pentru locul secund, iată că Mircea Lucescu reușește să-și resusciteze băieții și să revină în spatele lui Dinamo Kiev. Deocamdată sunt 5 puncte distanță față de echipa din capitală, însă în viitorul totul e posibil.

Răzvan Lucescu (Grecia) Atromitos – XANTHI 2-0

Dacă seniorul o duce tot mai bine, juniorul este reversul medaliei. Răzvănel e tot mai afundat în Grecia, acolo unde îl cam bate cine vrea și cine nu vrea. Acum a pierdut cu Atromitos, iar runda viitoare se anunță decisivă pentru viața sa elenă.

Ioan Andone (Cipru) Anorthosis – APOLLON 0-1

Fălcosul primește remorci pline cu goluri în Europa League, însă în campionat o duce foarte bine și este foarte aproape de liderul de Champions League, APOEL.

Articolul precedent#PronoLiga1! Doi lideri înainte de ultima etapă a turului!
Articolul următor#PronoLiga1, ultima etapă a turului! Cine va fi campion de iarnă ?
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here