Personajele fotbalului: Vinnie – The Bad Guy

2
868


Am tot vorbit noi pe aici, pe BDF, de mari fotbalisti, însă a venit și momentul, greu de evitat, în care trebuia să vorbim de Vinnie Jones. Unii dintre voi, probabil că mulți, știți cine este, alții probabil că sunteți curioși. O să vă lămuriți mai mult, dacă nu o face articolul, după ce vedeți imaginile video cu ultima ispravă a sa pusă la final.

Deci cine este Vinnie Jones?

În 1988, mica echipă engleză numită Wimbledon reușea să câștige FA Cup, învingând în finală puternicul Liverpool, având în mijlocul terenului, probabil cel mai celebru cuplu de măcelari din istoria fotbalului: Vinnie Jones – Denis Wise ( mai târziu aveau să joace iar împreună pentru un sezon la Chelsea ).

Din poziția sa de mijlocaș, Vinnie împărțea faulturi în stânga și în dreapta, de parcă și-ar fi jucat propria viață în fiecare meci, mai ceva ca românii în luptele duse la Plevna cu turcii. 14 ani a făcut asta Vinnie, la echipe precum Sheffield United, Leeds, Wimbledon, Chelsea sau Queens Park Rangers, echipă unde avea să se și retragă în 1998, ca jucător-antrenor.

Dacă pentru unii dintre voi, numele Vinnie Jones nu spune prea multe și nu vă produce cel puțin o amintire memorabilă din istoria fotbalului, omul este mândrul posesor al locului doi în clasamentul jucătorilor cu cele mai multe cartonașe roșii din istoria Premier League ( în spatele lui Roy Keane ) și deținătorul recordului de “cel mai rapid cartonaș roșu” ( 3 secunde ).

O dată retras din fotbal, Vinnie Jones a început să o facă pe actorul, primul care i-a acordat un rol cinematografic fiind Guy Ritchie ( fostul soț al Madonnei ) în Lock Stock and Two Smoking Barrels. Au urmat o serie întreagă de alte filme și deși Vinnie nu a obținut nici măcar un premiu important pentru prestațiile sale, a ajuns să lucreze alături de nume ca Steven Seagal, Brad Pitt, Nicolas Cage sau Val Kilmer și să joace în filme precum X-Men sau Gone in 60 seconds. ( Aici lista completă a filmelor in care a jucat Vinnie ).

Ultima ispravă a lui Vinnie Jones? Un clip video în care …te ajută să pierzi kilogramele în plus. Mai precis, e vorba de Cardio Attack, un produs care constă în evitarea lui Vinnie, pentru că în caz contrar, nenea răul te prinde și îți aplică o mamă de bătaie echivalentă cu pierderea câtorva kilograme. Vinnie spune, sigur pe el, că frica e metoda cea mai eficientă de a slăbi.

Mai jos respectivul clip, iar puțin și mai jos, un clip video cu cele mai bune momente ale lui Vinnie Jones în fotbal și cinematografie.

Articolul precedentEchipamente sezonul 2009/2010: Real Madrid, Liverpool, Ajax Amsterdam
Articolul următorEuro under-21: Noul Ibrahimovic şi deziluzia Spania

2 COMENTARII

  1. I know that this is a amazing blog anda one of the top blog on internet. I try to read all your post but there’s no translator widget..? 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here