Patru arbitrii chinezi băgați la închisoare pentru aranjare de meciuri

0
732

Patru arbitrii din prima ligă chineză de fotbal, printre ei și cel mai prestigios din țară, Lu Jun, au fost condamnați azi la pedepse cuprinse între trei și șapte ani de închisoare pentru aranjare de meciuri, acestea fiind primele sentințe dintr-o serie ce va afecta și persoane cu funcții înalte în federația de fotbal. Lu Jun, care a arbitrat la Mondialul din 2002, a fost condamnat la cinci ani și șase luni de închisoare pentru că a primit peste 128 000 de dolari în schimbul arbitrării incorecte a șapte meciuri din ligă.

Sâmbătă, 18 februarie, se vor da și celalte sentințe pentru procesele în care sunt implicați ex-președintele Federației Chineze de Fotbal, directorul Comisiei de Arbitri și mulți alți responsabili cu funcții înalte în federație.

Scandalul de corupție din fotbalul chinez este atât de puternic încât televiziunea a decis să nu mai transmită meciurile din ligă, dat fiind lipsa de interes a publicului și a sponsorilor. Mai mult, naționala de fotbal, are prestații jalnice în fazele de calificări pentru turneele finale ( Mondialul din 2002 este singura sa participare majoră ), fapt pe care autoritățile chineze îl pun pe seama mănăriilor făcute în competiția internă.

Astea fiind spuse, le urez succes chinezilor în operațiunea de curățenie a fotbalului de acolo, iar când termină îi rog frumos să vină și pe la noi să facă același lucru.

Articolul precedentEchipament Barcelona, Manchester United și Arsenal pentru 2012-2013
Articolul următorProbleme la McLaren – Hamilton e nemulțumit de noul monopost

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here