Pase din prima: statuia lui Shearer, doping în Germania şi dezbatere TV pentru şefia FIFA

0
1783

Această rubrică este dedicată celor mai interesante şi inedite informaţii din fotbalul de pretutindeni, prezentate într-o manieră succintă. Aici nu veţi găsi cronici, avancronici, rezumate, transferuri, statistici sau zvonuri, ci doar acele ştiri care ies din banalul zilnic.

Statuie pentru Shearer

Cel mai bun marcator din istoria Premier League şi din cea a “coţofenelor”, Alan Shearer, va avea o statuie ridicată în oraşul său natal, Newcastle. Freddy Shepherd, fost patron la Newcastle, este cel care se va ocupa de tributul pentru Shearer. Realizarea statuii va dura în jur de patru luni, iar locul în care aceasta va fi amplasată rămâne deocamdată necunoscut. Stand up for Shearer!

Dopaj în Germania

O comisie specială din Germania, ce investighează folosirea substanţelor interzise pentru a creşte performanţa sportivilor, susţine că a găsit prima dovadă a dopajului organizat în fotbalul german. Conform raportului, steroizii anabolizanţi au fost folosiţi în anii ’70 şi ’80 de către VfB Stuttgart şi SC Freiburg, echipe la care a evoluat Joachim Low. Dopajul era susţinut şi organizat de către Federaţia Naţională de Ciclism. Oh, ciclism şi doping din nou…

Figo e de acord cu propunerea englezilor

Luis Figo, unul dintre candidaţii la şefia FIFA, a anunţat că e de acord să participe într-o dezbatere televizată, alături de Sepp Blatter, Michael van Praag şi Ali Bin Al Hussein, ceilalţi trei candidaţi la fotoliul de preşedinte FIFA. Propunerea a venit din partea posturilor TV britanice Sky Sports şi BBC, iar Greg Dyke, preşedintele Federaţiei de Fotbal din Anglia, pune la dispoziţie stadionul Wembley pentru această confruntare. Rămâne de văzut dacă şi ceilalţi trei pretendenţi vor accepta. Blatter nu va fi acord, nu-i aşa?

A renunţat la fotbal pentru a vinde maşini

Un caz destul de rar întâlnit în fotbal. La doar 20 de ani, Jordan Seabright, portarul lui Torquay United (liga a 5-a engleză), a renunţat la cariera în fotbal pentru a deveni vânzător de automobile. Tânărul a motivat decizia spunând că “nu mai iubeam jocul, nu mai îmi făcea plăcere şi nu mă vedeam ca un portar de succes”. La cât mai multe chei predate, Jordan!

Articolul precedentMontevideo Wanderers pune numele abonaților pe tricouri
Articolul următorPrima înfrângere pentru Guangzhou R&F. Campioana Thailandei i-a lăsat un gust amar lui Cosmin Contra, în a doua etapă a Ligii Campionilor Asiei. Rezumat VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here