Pantani, Ullrich și Julich, podiumul Turului Franței din 1998, erau dopați cu EPO

0
1443

PODIUM TURUL FRANTEI 1998

Doar ce s-a încheiat ediția din acest an a Turului Franței, ediție în care deocamdată nu a fost descoperit, încă, vreun rutier dopat. S-au găsit însă cicliști dopați în 1998, după cum anunță cotidianul francez Le Monde, care publică astăzi o listă cu cei detectați pozitiv în urma unui test făcut în 2004 pe baza probelor din cazul Festina. Testele s-au făcut în laboratorul Chatenay-Malabry având ca scop examinarea unei noi metode de detectare EPO care nu exista în 1998.

Astfel, Marco Pantani, Jan Ullrich și Bobby Julich, cei trei rutieri care au ocupat podiumul Turului Franței în 1998 au fost dopați cu EPO conform testelor făcute de comisia de investigație a Senatului francez, iar pe lângă ei mai apar nume precum Erik Zabel ( cel mai bun sprinter în 1998 ), Laurent Jalabert, Jacky Durant și Laurent Desbins ( cel mai combativ rutier în acel an ).

Toate astea s-au întâmplat în anul în care Turul Franței a fost marcat de scandalul Festina, scandal în care poliția a arestat maseurul acestei echipe, Willy Voet, cel care avea în posesie o importantă cantitate de substanțe dopante. Astfel, senatorii francezi care fac parte din comisia de investigație a dopajului, nu doar în ciclism, au reușit să obțină, cu ajutorul Ministerului Sportului, ca pe lângă rezultatul analizelor să li se comunice și numele celor detectați pozitiv, chiar dacă publicarea lor acum nu mai are consecințe retroactive asupra  clasamentului din 1998. Toate aceste informații ar fi trebui prezentate pe 18 iunie, în plină desfășurare a Turului Franței, zi în care se urca pe Alpe d’Huez, însă la cererea sindicatului cicliștilor s-a amânat până azi.

Articolul precedentLa un pas de a fi fulgerați pe terenul de fotbal
Articolul următorCum se mai formează zidurile pentru loviturile libere în Brazilia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here