Optimile UEFA Champions League: Anglia – Italia, dublă mortală

0
1241

Cele mai norocoase (dacă se mai poate spune așa în fotbalul actual) au fost echipele spaniole care au fost ferite la tragerile la sorți de greii competiției, așa că hai să ne reamintim acum de câteva meciuri foarte tari (turul optimilor se juca pe 16-17 februarie 2009, returul pe 23-24 februarie). 

  • AC Milan – Manchester United(2-3, 0-4): Revanșa

În sezonul 06/2007, Kaka, Seedorf and Co. distrugeau visele echipei lui Alex Ferguson, iar amintirea rămânea mult prea proaspătă pentru a evita cererea unei revanșe.

Echipele nu se schimbaseră prea mult, însă dinamica era diferită. Milanul lui Berlusconi încearca să reacționeze după un start de sezon prost și reușea să o facă în meciurile tari, în timp ce United încerca să se reinventeze după plecarea lui Cristiano Ronaldo. Rooney și Pato (cu permisiunea unor accidentări nedorite  și… a lui  Ronaldinho) vor fi principalele figuri ale acestui duel.

  • Inter Milan – Chelsea(2-1, 1-0): Reîntâlnirea cu Mourinho 

Dacă Chelsea era un nume temut acum în fotbalul european, asta i se datora în mare parte lui Jose Mourinho. Nu au făcut-o alți antrenori în fața sa, în ciuda alimentării cu milioane de dolari a lui Abramovich, însă a reușit-o controversatul portughez. Caracterul, carisma, forța și permanentele sale contraatacuri către toți cei care îi căutau nod în papură i-au adus numele de The Special One, iar în Londra a atins cerul cu vârful degetelor. I-a lipsit de sub picioare, titlul în Liga Campionilor, titlu care l-ar fi împins definitiv spre glorie.

Acum, Mourinho căuta să repete același ciclu și cu Inter (pe plan intern nu avea probleme) iar destinul a vrut ca în drumul său să se interpună tocmai fosta sa echipă. Spectacolul mediatic și fotbalistic este servit pe tavă.

Articolul precedentOlympiacos riscă retrogradarea din cauza blaturilor
Articolul următorFotbaliști Tikitaka: Cesc Fabregas

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here