Nimic nou sub soare, justitia spaniola care a taraganat atatia ani sa clarifice afacerea de dopaj pusa in miscare de medicul ginecolog (!) Eufiamo Fuentes are de la inceput mari probleme sa deruleze cauza aflata pe rol.

Inca din prima zi, Fuentes a declarat cat se poate de clar ca: „Nu am intentia de a a numi clientii si pacientii mei. Pentru mine totul este un trecut“, relateaza ziarul francez „Le Monde“. O situatie dificila confirmata si de avocatul lui Fuentes, Julian Perez Templado, informatia fiind reluata de agentia de stiri franceza afp. Dupa unii comentatori luarea de pozitie a lui Eufiamo Fuentes era de asteptat, dupa ce acesta inca in urma cu cativa ani a primit trei amenintari cu moartea.

Procesul deschis luni s-a amanat foarte curand pentru ziua de marti cand este prevazuta interogarea acuzatilor. Principalul cap de acuzare este periclitarea sanatatii publice, stiindu-se ca in urma cu ani in Spania neexistand pur si simplu o legislatie antidoping.

Dupa cum se stie din dezvaluirile datand din anul 2006, in cabinetul doctorului Eufiamo Fuentes au fost gasite numeroase pungi din plastic cu sange recoltat de la diferiti sportivi, peste 200 de numar dar identificati si numiti au fost doar 58 de ciclisti, cursand zvonurile ca printre ceilalti s-ar afla fotbalisiti, tenismeni, atleti, inotatori. Dar cum veriga cea mai slaba a afacerii a fost ciclismul, datorita in primul rand numeroaselor cazuri anterioare de dopaj, devenite cunoscute, a existat posibilitatea (si cu siguranta intentia) de a musamaliza lucrurile ferind de urmari, cum se crede, sportivi de mare notorietate. Fuentes nu a dat in vileag niciun nume, acestea fiind descifrate de anchetatori pe baza unor indicii.

Ziarul münchenez „Süddeutschezeitung“ titreaza relatarea corespondentului de la Madrid, cu “Totale Lachnummer”, adica pe romaneste un numar de ras, apreciind ca procesul este o farsa tocmai datorita intentiei de a apara de urmari o seama de fotbalisti aflati in slujba unor cluburi spaniole de prim rang. Se pot face pronosticuri despre cine ar putea fi vorba…

G.L. Neamtu

 

 

Articolul precedentJumătate din meciurile echipelor româneşti cu italienii au fost pierdute
Articolul următorBundesliga/Transferuri: Unii pleaca altii vin

1 COMENTARIU

  1. Aflu tocmai ca judecatoarea a refuzat azi sa puna la dispozitia WADA computerul lui Fuentes din care s-ar putea clarifica unele lucruri privindu-i pe cei peste 200 “clienti” ai lui Fuentes.
    Acest fapt imi intareste convingerea ca justitia spaniola, probabil sub o influenta externa de luat in seama, nu este interesata sa de in vileg noi date.
    Despre soarta pungilor cu sange conservat nu s-a luat nicio decizie dar nu este greu de banuit ca nici in acest sens nu se va lua o hotarare care sa serveasca clarificarea totala a afacerii. Trist foarte trist, stiu ca justitia este oarba speram insa sa nu fie…chioara si surda !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here