Om, fotbalist, legendă: Javier Zanetti

0
223

În vara anului 1995 sosea la Milano un puşti argentinian de 22 de ani necunoscut de nimeni. „Îmi amintesc şi acum prima mea zi la Inter. Aveam doar o geantă de plastic în care se găsea doar o pereche de ghete. Am trecut prin mulţimea de fani, pe care îi auzeam întrebându-se cine eram. Aşa a început totul”, rememorează cel care între timp a devenit un simbol al „nerazzurrilor”.

Au trecut anii, s-au adunat şi victoriile şi înfrângerile, dar Javier Zanetti, căci despre el este vorba, a fost mereu acolo, în mijlocul evenimentelor. La partida din weekendul trecut contra Fiorentinei l-a egalat pe legendarul Giacinto Facchetti la numărul de apariţii în tricoul „nerazzurro”, 634. Iar la meciul cu Reggina din acest weekend îl va depăşi. „Am fost suficient de norocos pentru a-l cunoaşte pe Giacinto, o persoană extraordinară şi care m-a ajutat să înţeleg ce înseamnă cu adevărat Inter. Pentru mine, el va fi mereu prezent, pentru că m-a ghidat şi m-a ajutat să fac din acest club casa mea”, a spus „Il Capitano”. Încă o dovadă că bunul-simţ nu dispare odată cu banii sau faima.

Ajuns acum la 36 de ani, Zanetti nu dă deloc senzaţia că se va opri. La fel cum o face pe gazon, arând terenul în lung şi-n lat din primul până în ultimul minut. Este poate şi aceasta o explicaţie pentru respectul de care se bucură argentinianul. „Sunt foarte mândru să fiu căpitanul Interului şi să fac parte din istoria unui astfel de club. Nu este uşor pentru un străin să reziste la o singură echipă aşa mulţi ani, dar eu am reuşit, graţie celor care au avut încredere în mine. Trebuie să-i mulţumesc mai ales preşedintelui Moratti, care mi-a dat şansa de a evolua în Italia atunci când eram un necunoscut”, explică Zanetti, jucătorul care acum 14 ani, cu o geantă în mână şi cu un zâmbet mare pe faţă, sosea în cantonamentul echipei de la Cavaleze şi a întrebat senin: „Aici e Inter?”. Legenda putea începe.

Mai mult pe INTER.RO, care îi dedică argentinianului acest weekend

Articolul precedentTragerea la sorţi UCL: United, culoar excelent spre finală
Articolul următorRecomandări de weekend: AS Roma – Juventus, derbyul sfârşitului de săptămână

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here