În urmă cu trei sezoane, clubul catalan de fotbal AEM Lleida a decis crearea unei echipe feminine pentru ca fetele înscrise în grupele de copii să poată continua și la nivel de juniori, pentru că nu li se permitea să joace în echipe mixte. Nou născuta echipă a fost înscrisă în divizia secundă a campionatului catalan de juniori, într-o grupă formată până exclusiv din echipe masculine.

Primul sezon nu a fost tocmai bun pentru fetele de la AEM Lleida, pierzând majoritatea meciurior, însă lucrurile s-au îmbunătățit în următorul an, atunci când au reușit să termine campionatul pe locul 3.

Week-end-ul trecut, echipa feminină de junioare AEM Llleida, s-a proclamat campioană, cu patru zile înainte de finalul sezonului. Puștoaicele, cu vârste între 12 și 14 ani, au pierdut un singur meci în tot campionatul, fiind echipa cu cele mai multe goluri marcate ( 93 ) și cele mai puține primite ( 25 ). Din 22 de meciuri jucate în acest sezon, toate împotriva a echipe masculine, au câștigat 19.

În urmă cu trei ani, când am început această aventură, părinții ne spunea că suntem nebuni. Cum să punem fetele să joace împotriva băieților?„ spune antrenorul acestei echipe, Dani Rodrigo, într-o declarație pentru ziarul catalan El Periodico. ”Uneori până și arbitrii se mirau când vedea fetele pe teren. E voie? Nu mai spun de reacția unor părinți de copii din echipele adversare. La spălat vase cu tine! a strigat mama unui băiat în timpul unui meci. Arbitrul a fost senzațional atunci. A oprit meciul și i-a recriminat atitudinea acelei doamne”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here