Larvik este un oraș din Norvegia de 35.000 de locuitori. Orașul este recunoscut pentru echipa de handbal, celebra Larvik HK – câștigătoarea Ligii Campionilor în sezonul 2010/2011. Larvikul este mai puțin cunoscut însă din punct de vedere fotbalistic cu toate că cea mai veche echipă norvegiană a fost înființată aici.

Formația fondată pe 15 ianuarie 1894, Fram Larvik n-a avut prea multe performanțe de-a lungul timpului. Unicul succes important datează din anul 1950 când a reușit să câștige titlul de campioană, acesta fiind și unicul trofeu cu adevărat notabil din toată istoria clubului. După acel succes, echipa a dus-o din rău în mai rău zbătându-se prin ligiile inferioare. Ultima prezență decentă a fost în 1995 când echipa evolua în liga a doua norvegiană. Din păcate pentru ei, acel sezon a fost și ultimul în eșalonul secund norvegian. În ultimii 20 de ani, Fram a oscilat între retrogradări și promovări în ligiile inferioare. În momentul de față, echipa de fotbal din Larvik este în Liga a 3-a.

Chiar dacă este doar în a 3-a divizie din Norvegia, Fram Larvik vrea să devină cel mai mare club de fotbal din lume la numărul de membri cotizanți. Acest titlu este deținut în prezent de Bayern Munchen cu peste 270.000 de membri cotizanți. Proiectul a început pe pe 8 mai și vizează atingerea numărului record de 300.000 de membri înregistrați.

Articolul precedentParticipările echipelor românești în cupele europene: Sezonul 1956/57 – Dinamo București prima campioană a României care joacă în Cupa Campionilor!
Articolul următorCampionatul Mondial din 2026: FIFA a decis câte echipe va trimite fiecare confederație la primul mondial din istorie cu 48 de echipe
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here