Nu s-au speriat de fotbal!

0
565

“Urziceni, mândria țării”, asa o numeau mulți pe micuța echipă din Ialomița, în anul în care s-a prezentat statistica înregistrată de Unirea in anul competițional la finalul căruia au devenit campioni. Visul celor din Bărăgan a continuat cu un meci care a unit în tribună suporterii ce iubesc pur si simplu fotbalul.

Un nimeni pe harta fotbalului european, Urziceniul a reușit în fața nemților un rezultat remarcabil. A fost al 13-lea egal obținut de o formație românească în grupele UCL, reprezentantele noastre având pe atunci un palmares destul de slab: 5 victorii – 13 egaluri – 26 înfrângeri – (34-71).

Vă vine să credeți că 6 din cei 14 jucători folosiți de ialomițeni aveau în cariera lor cel puțin o retrogradare? Sau că mijlocasul acela ce a distrus combinațiile adversarilor la centrul terenului a avut o carieră glorioasa in liga regională elvețiană? Sau că puștiul din poarta a venit de la un nume celebru Šiauliai?

Dar iată cine au fost jucătorii pentru care atunci (n.r marți, 29 septembrie 2009) s-a cântat imnul mult dorit de alții:

 • Arlauskis – Arlauskis: știți cine este FK Šiauliai? Conducerea de pe atunci a știut…
 • Nicu E – a evoluat în Liga a 2-a pentru Urziceni;
 • Galamaz: in perioada Dinamo a evoluat în majoritatea meciurilor pentru echipa secundă. A RETROGRADAT CU SPORTUL STUDENȚESC IN SEZONUL 2002-2003;
 • Bruno: a RETROGRADAT cu Ceahlăul;
 • Brandan: a evoluat in Liga a 2 și chiar a 3-a din Spania, înainte de a se transfera la Urziceni.
 • Ricardo: Melcantone, Elveția – LIGA REGIONALĂ!!!!;
 • Varga: adus din divizia secundă de la Sportul Studențesc, a prins câteva meciuri în Liga 1 cu cei din Regie (a RETROGRADAT în urma deciziei comitetelor de la federație);
 • Padurețu: prezent din primul sezon de prima ligă în tricoul ialomițenilor, Răzvan a evoluat la Bistrita, Dinamo 2 (câteva minute și pentru Dinamo), Focsani, Câmpina și Baia Mare, ultimele 4 în ligile inferioare;
 • Bălan: a RETROGRADAT cu Sportul Studențesc, dar și cu U.Cluj (98-99);
 • Frunză: a evoluat in 2004-2005 pentru U.Craiova, în anul în care oltenii au RETROGRADAT.
 • Bilasco: a RETROGRADAT cu FC Argeș in editia 2006-2007;
 • Rusescu: Vâlcea, Giurgiu și Otopeni sunt echipele pentru care a jucat, toate meciurile bifându-le în ligile inferioare.
 • Maftei, Padurețu (1 meci 2001/2002-Dinamo) și Galamaz (a prins câteva minute cu dinamoviștii in 06/07) au câștigat campionatul cu alte formații decât Unirea Urziceni.

Articolul precedentBalonul oficial World Cup 2010 – Adidas Jabulani
Articolul următorArsene Wenger – 72 de ani

1 COMENTARIU

 1. Felicitari Unirii. In stilul cum joaca era clar ca aveau o sansa de a face ceva in Europa si uite ca momentan se descurca bine. O singura problema daca imi permiteti: cuvantul din primul paragraf este "ţării" nu "tari".

 2. De Nicu spuneau comentatorii aseara ca e singurul ramas la Unirea Urziceni de pe vremea cand erau in Liga a III-a.

 3. Foarte ciudat sa vezi suporterii echipei Steaua strigand "hei hei Urziceni".Taranii oieri tot tarani cred ca joaca in liga.Nu, joaca slugile lor de care au fost ajutatisa ajunga in "Europa Ligue".Cu cine a jucat: cu marea echipa Stuttgart multipla castigatoare de liga campionilor.A nu am gresit e doar o echipa.Si ce mare rezultat au obtinut ,meci egal,mare performanta pentru tarani.Nu le mai ajunge nimeni la nas.

 4. Da,este ceva extraordinar ce au facut Dan Petrescu si M.M.Stoica la Urziceni cu jucatori refuzati de toata lumea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here