Nu mai suntem cei mai buni

0
1273

barcelona villaAsta e concluzia seacă exprimată de Gerard Pique imediat după ce el și ai săi colegi au fost luați cu fulgi cu tot de această extraordinară echipă montată de Jupp Heynckes la Bayern Munchen. De o vreme încoace s-a pus la modă expresia ”sfârșit de ciclu” ori de câte ori Barcelona e învinsă, chiar dacă până și în acest sezon atât de încărcat cu vești proaste, echipa catalană tot se retrage la garaj cu un titlu în buzunar, urmând ca peste puțin timp să se proclame campioana Spaniei. E adevărat, chiar dacă nu era campioana en-titre , Barcelona plecase și în acest sezon ca mare favorită la titlu in Liga Campionilor, așa cum a făcut mereu în ultimele sezoane, și, indiferent ce se va întâmpla în finala de pe Wembley, senzația e că Bayern Munchen e noua șefă a fotbalului european. A măturat pe jos cu campioanele Italiei și Spaniei, a transferat una ( Gotze, posibil si Lewandowski ) din vedetele principalei rivalei din campionat și urmează să il aibă ca antrenor tocmai pe cel care a pus bazele acestei Barcelone. REZUMAT VIDEO BARCELONA – BAYERN MUNCHEN 0-3

Și totuși, ”sfârșit de ciclu” la Barcelona e mult spus. Messi e tânăr ( 25 de ani ), așa cum sunt și Pique, Busquets, Iniesta, Pedro, Jordi Alba sau Tello, iar campionatul urmează să fie câștigat destul de lejer, presiunea dispărând încă de prin luna noimebrie. Realitatea e că echipa a fost decimată de accidentări ( Messi, Puyol, Adriano, Alba, Busquets ) și că a trebuit să se infrunte cu dramele trăite de Abidal și Tito Vilanova, însă nu e cazul să refugieze în astfel de scuze ci să își ia în piept soarta precum un club mare, așa cum este Barcelona.

E adevărat, echipa trebuie regenerată și e nevoie de măsuri care clarifice puțin viitorul și clubul trebuie să decidă dacă prioritatea lui Tito Vilanova e echipa sau propria sănătate, altfel nu au decât de suferit ambele părți. Nu suntem noi cei mai în măsură să spunem ce este de făcut chiar dacă actuala Barcelona este departe de acea echipă care minuna o lume întreagă și câștiga aproape tot ce se putea câștiga. E ușor să fii oportunist și dai într-o echipă căzută la pământ.

Astăzi se împlinesc patru ani de la acel 2-6 de pe Santiago Bernabeu. Însă acestea nu sunt momente pentru a sărbători și Pique a definit cel mai bine situația ”Nu mai suntem cei mai buni. Trebuie să muncim și mai mult și să așteptăm întăriri”.

Articolul precedentAS Roma: The derby
Articolul următorVIDEO: Cum au sarbatorit fanii Bayern calificarea in finala Ligii Campionilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here