Novak Djokovic și Flavia Pennetta, campioni la Indian Wells

1
2189

Învingătorii din 2014 de la BNP Paribas Open sunt Novak Djokovic și Flavia Pennetta. Sârbul a câștigat Masters-ul ATP după o finală de pus în ramă contra lui Roger Federer cu 3-6 6-3 7-6(3), în timp ce italianca a produs încă o surpriză impunându-se în turneul WTA Premier Mandatory cu 6-2 6-1 în fața Agnieszkăi Radwanska.

Al 33-lea meci dintre Federer și Djokovic a început foarte bine pentru elvețian care a reușit break-ul încă din al doilea game și l-a păstrat până la finalul primului set, servind foarte bine. În cea de-a doua manșă, Nole a echilibrat meciul, iar la 4-3 pentru el a câștigat pe serviciul advers după care a trimis finala în decisiv. În ultimul set sârbul a debutat foarte bine și după mai multe șanse de break a fructificat una în game-ul al treilea. Federer a avut însă o revenire atunci când Djokovic a servit pentru meci la 5-4 și părea că poate întoarce meciul în favoarea sa. Dar Roger n-a reușit decât să trimită setul trei într-un tie-break pe care ”Djoker-ul” l-a controlat fără probleme.

Novak Djokovic a câștigat astfel al 42-lea titlu din carieră, dar abia primul din acest an. Totodată acesta este cel de-al 17-lea turneu Masters pe care îl câștigă cel care s-a apropiat la 2230 de puncte de liderul mondial, Rafael Nadal. În schimb, Roger Federer a avansat trei poziții în ATP Ranking, până pe locul cinci.

Flavia Pennetta a câștigat cel mai mare turneu din cariera sa la 32 de ani, triumful de la Indian Wells fiind primul din categoria Premier Mandatory. Italianca care a pornit cu a 20-a șansă va urca până pe locul 12, urmând să se afle cu doar două poziții mai jos față de cel mai bun loc pe care l-a atins în carieră, locul 10 în 2009. După victoria cu Li Na din semifinale, Pennetta a profitat și de ușoara accidentare pe care a resimțit-o Agnieszka Radwanska și i-a permis polonezei să ia doar trei game-uri într-o oră și 13 minute de joc.

Tablourile principale de la Indian Wells:

În săptămâna ce succede turneul de la Indian Wells vor începe Masters-ul, respectiv turneul Premier Mandatory de la Miami. Fetele vor debuta de marți, în timp ce primele meciuri de pe tabloul principal ATP vor avea loc miercuri.

sursă foto: bnpparibasopen.com

Articolul precedentEstadio Nacional “Coloso de Jose Diaz”, Lima, Peru
Articolul următorAnaliza etapei cu numărul 25 din Bundesliga

1 COMENTARIU

  1. By the way I came up with a new name for AM hate radio and the deslnioual hosts like Lush Rimbaugh and Sean Insanity who pollute our airwaves with their lies.Tools Of Ignorance

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here