Novak Djokovic: În țintă, Parisul

0
1052

djokovic nadalSârbul știe că Roland Garros e teritoriul marcat de atâția ani de către Rafael Nadal, însă victoria obținută duminică în fața spaniolului la Montecarlo e mult mai mult decât o victorie.

Duelul Nadal – Djokovic este noua rivalitate din tenisul actual, cei doi întâlnindu-se până acum de 34 de ori ( 19 victorii Nadal, 17 Djokovic ), însă succesul obținut de sârb duminică ( 6-2, 7-6 ) alterează dinamica acestei lupte pentru că spaniolul câștigase ultimele opt turnee organizate la Montecarlo, pentru că câștigase 46 de meciuri consecutive, pentru că se știe cine e șeful pe zgură. Acum știe că Djokovic a prins încredere și pe această suprafață.

La Paris, Nadal a câștigat de șapte ori până acum și este favorit, chiar dacă în acest an mai mult din inerție. Va ajunge la momentul turneului ( începe pe 26 mai ) drept cap de serie nr.5, însă organizatorii plănuiesc o manevră prin care să evite o semifinală între el și sârb. Ambii sportivi sunt foarte atenți la problemele fizice, Nadal revenind după o pauză de șapte luni de zile, iar genunchiul cu probleme nu este încă în condițiile perfecte pentru a juca un tenis de cel mai înalt nivel la maximă capacitate. Djokovic în schimb, a început turneul de la Montecarlo cu dureri mari la o gleznă și a fost pe punctul de a se retrage, însă a strâns din dinți, problemele s-au atenuat și după cum chiar el spunea după finală ” Am luat cea mai bună decizie când am continuat să joc săptămâna asta. Am acceptat provocarea psihică și fizică și mi-a mers tot mai bine. Montecarlo o să îmi mărească încrederea pentru restul sezonului și nu acest titlu ajunge la momentul oportun, după ce am trecut prin două luni complicate. Sunt exact acolo unde vroiam să fiu la nivel de încredere și joc. Vreau să câștig Roland Garros”.

Articolul precedentPuștiul record
Articolul următorTour de Romandie – o ultima verificare inainte de Giro d`Italia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here