Noua senzație din fotbal este croat și are doar 16 ani!

0
1194
foto: football24.ua

Alen Halilovic a semnat un contract profesionist cu Dinamo Zagreb anul acesta în iunie și a îmbrăcat pentru prima dată tricoul grupării din capitala Croației  într-un meci oficial pentru echipa de seniori, pe 27 septembrie într-o victorie cu 3-1 împotriva rivalei Hajduk Split. Cele 10 minute jucate în finalul acelei partide reprezintă un record absolut pentru Dinamo Zagreb, Alen fiind cel mai tânăr jucător din istoria clubului, la doar 16 ani și 102 zile. În al doilea meci jucat pentru alb-roșii, puștiul minune a mai doborât un record. După ce și-a înscris numele pe lista marcatorilor, a devenit cel mai tânăr marcator din istoria primei ligi croate! Golul doi pentru Dinamo Zagreb a fost marcat după o execuție de finețe, specifică marilor fotbaliști.

Primul gol: Slaven Belupo 1-4 Dinamo Zagreb

Al doilea gol: Dinamo Zagreb 5-0 NK Zadar 

Pe 24 octombrie 2012, a debutat în Liga Campionilor în înfrângerea cu 2-0 suferită de Dinamo Zagreb împotriva PSG-ului, stabilind astfel un nou record din istoria clubului – cel mai tânar jucător care a jucat în Liga Campionilor! Potrivit presei sportive din Ucraina, Manchester City a pregătit deja 11 milioane de euro pentru puștiul minune însă știrea nu a fost confirmată sau infirmată de oficialii clubului croat până în acest moment. Pe lista cluburilor interesate de serviciile lui Alen Halilovic se mai află Manchester United, Barcelona și Real Madrid.

„Poveștile despre Manchester United și Real Madrid? Nu mă gândesc prea mult la aceste zvonuri. Dinamo Zagreb va decide ce se va întâmpla în viitor” – a declarat puștiul pentru sportski.net.hr

Doar cinci meciuri i-au trebuit lui Alen Halilovic pentru a fi comparat cu Messi:

Tatăl lui Alen este Sejad Halilovic, fost internațional al Croației și Bosniei și Herțegovina. În prezent antrenează un centru de juniori în cadrul clubului Dinamo Zagreb!

Surse:

 

Articolul precedentStatuie pentru Sir Alex Ferguson
Articolul următorPoveştile fotbalului: Pata de sos de pe haina de blană a Bătrânei Doamne

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here