Notele campioanelor Europei! Serie A, Juventus: 8,5!

1
1453

Juventus Serie ADupă extrema frumoasă a fotbalului european, Bayern Munchen și Bundesliga, ajungem astăzi în extrema tacticizată a sportului rege din Europa, ca să nu zicem urâtă, Juventus Torino și Serie A. Diferența dintre cele două echipe s-a văzut cel mai bine în întâlnirea lor directă din sferturile de finală ale Uefa Champions League, acolo unde nemții doar au apărut pe teren și s-au calificat mai departe cu scorul general de 4-0.

Juve, campioană în Serie A, cenușăreasa campionatelor de top din Europa!

Într-un campionat în care AC Milan a făcut tranziția de la pensie la alocații pentru copii, Inter Milano încă îl are pe Chivu în lot (și, incredibil, uneori l-a avut și în primul 11), Cavani nu e suficient pentru un titlul la Napoli, iar echipele din Roma sunt mai inconstante ca freza lui Kevin-Prince Boateng, Juventus s-a încoronat pentru al doilea sezon consecutiv campioană a Italiei.

 O campioană de nota 8,5!

În ciuda faptului că s-a impus destul de clar în fața unor contracandidate mai mult decât inconstante, Juventus nu a fost nici măcar o secundă un Bayern al Italiei, acea echipă frumoasă, pozitivă, deschisă, plăcută ochiului, care să-și calce în picioare adversarele așa cum puțini reușesc la acest nivel, fie el intern sau în cupele europene. Dimpotrivă, Juve a fost exemplul pur de echipă italiană, cu multe meciuri câștigate la limită, greșeli de arbitraj în favoarea ei și o eliminare categorică din Uefa Champions League, acolo unde nu au mișcat în fața unei echipe mai bune cu cel puțin 2-3 clase, Bayern Munchen.

 Linia de clasament:  87p 27V – 6E – 5Î G 71-24

În doar patru partide din acest sezon de Serie A Juventus nu a marcat. Din cele șase remize, patru au fost identice, 1-1, în timp ce înfrângerile au fost, cu excepția acelui 1-3 cu Inter, la diferență de un gol. Juve este o campioană italiană autentică, reușind să câștige titlul după foarte mult victorii la un sinfur gol (11).

Medie de sub 2 goluri/meci!

În ciuda mediei destul de scăzute pentru o campioană, Juventus a înregistrat și câteva succese categorice, însă fie cu aceeași echipă, 4-1 și 4-0 cu Udinese, fie cu cea mai slabă echipă din Italia, 6-1 cu Pescara. Singurul succes neutru a fost un 4-1 cu AS Roma.

Apărare precum cea a lui Bayern!

Oarecum logic, venind dintr-un campionat în care meciurile se încep cu fundul în poartă, torinezii au avut o defensivă extrem de solidă, cu doar 24 de goluri primite în 38 de partide, o medie de 0,6 goluri/meci.

Juventus

foto

Articolul precedentHănescu și Niculescu, eliminați în optimi la Nice și Strasbourg!
Articolul următorMircea Lucescu realizează eventul în Ucraina!
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

1 COMENTARIU

  1. eu raman la parerea ca pentru bayern, juve nu a fost floare la ureche. fata de barca, italienii au stat in picioare in fata nemtilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here