machester united FERGUSONÎntr-un sezon în care s-a despărțit de cel mai de succes antrenor din istoria fotbalului englez, Sir Alex Ferguson, dar și de unul dintre cei mai importanți jucători din ultimele decenii, Paul Scholes, Manchester United a fost de departe cea mai bună echipă din cel mai puternic campionat de fotbal al Europei, Premier League.

United a jucat de una singură! Adversari, pauză!

Cu Manchester City îmbolnăvită de Roberto Mancini, Chelsea afectată de schimbările de antrenori, Arsenal de tradiție și Tottenham de inconstanță, echipa de pe Old Trafford a câștigat cel de-al 20-lea titlu din istorie fără nici cea mai mică problemă.

Început ezitant, dar 9,5 meritat!

După ce au pierdut titlul în sezonul precedent în prelungirile ultimei etape, elevii lui Ferguson păreau în continuare afectați și au debutat în noul sezon 2012-2013 cu un eșec pe terenul celor de la Everton. A urmat apoi, la 5 runde distanță, un eșec istoric pe teren propriu, 2-3 cu Tottenham, însă echipa nu s-a destabilizat deloc. După un nou insucces, cu modesta Norwich City, United a început o serie de 20 partide fără eșec, perioadă în care și-au consolidat titlul cu numărul 20 din istoria clubului.

Linia de clasament: 89p 28V – 5E – 5Î G 86-43 !

În doar trei partide din acest sezon de Premier League United nu a marcat: cu Everton (0-1), Norwich (0-1) și Chelsea (0-1). În rest, trupa lui Ferguson a marcat în fiecare meci, cele mai multe goluri fiind cele din ultima etapă, 5-5 cu West Bromwich Albion. În ceea ce privește scorurile fluviu, campioana Angliei nu a ”măcelărit” pe nimeni, cel mai mare scor fiind 4-0 (cu Wigan și Norwich).

Peste două goluri marcate pe meci!

Cu un atac în care Robin van Persie a fost omul numărul 1 (26 de goluri), United a avut de departe cea mai bună ofensivă din Anglia, cu o medie de 2,2 goluri marcate/meci.

Apărare fragilă!

Dacă la Bayern este de înțeles numărul redus de goluri primite, echipa având o apărare impecabilă, iar la Juventus este tradiția jocului defensiv, la Manchester United am avut de a face cu o apărare destul de fragilă. Nu mai puțin de 43 de goluri au primit cei de la United, o medie de peste un gol/meci.

Premier League table 2013

 

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here