Notele campioanelor Europei! Ligue 1, Paris Saint-Germain: 9!

0
1657

PSGDupă ce în sezonul 2011-2012 au pierdut titlul în mod neașteptat în fața surprizei frumoase Montpellier, deși investiseră sume colosale în banca tehnică și în lotul de jucători, cei de la Paris Saint-Germain au reveni în forță în acest sezon și s-au impus la pas într-un campionat în care au reprezentat singura echipă cu investiții serioase.

Zlatan, un fotbalist cât tot campionatul! 

Cheia câștigării primului titlu de către parizieni după aproape două decenii a fost, fără îndoială, suedezul Zlatan Ibrahimovic. Un jucător pe care Ligue 1 nu l-a mai avut din vremea lui Didier Drogba, Zlatan a fost fotbalistul numărul 1 al lui PSG, iar cele 30 de goluri marcate în acest sezon sunt o dovadă mai mult decât elocventă. Pentru a realiza discrepanța dintre suedez și restul ”muritorilor” din Franța, vedem cum al doilea golgheter al Hexagonului, Pierre Aubameyang, are doar 19 reușite.

Montpellier, Lille, Marseille, Bordeaux și Lyon, campioane apuse!

Începând din sezonul 2007-2008 și până astăzi, Ligue 1 a dat campioane diferite în fiecare sezon: Lyon (2008), Bordeaux (2009), Marseille (2010), Lille (2011), Montpellier (2012), respectiv PSG în acest an. Ei bine, niciuna dintre precedentele campioane nu au avut replică la parcursul din acest sezon al echipei din capitala Franței. Cea mai apropiată, din punct de vedere al clasamentului, de PSG a fost OM, însă aceștia nu au pus nici măcar o secundă în pericol supremația trupei lui Ancelotti. Cât despre ceilalți, Lyon se zbate într-un anonimat accentuat, cauzat de vânzările masive de jucători, Bordeaux nu mai contează, în timp ce Montpellier și Lille au devenit echipe de pluton.

Linia de clasament: 83p 25V 8E 5Î G 69-23!

PSG a marcat în 34 din cele 38 de partide ale sezonului. Doar patru echipe au reușit să scape fără gol primit din parte lui Zlatan & co.: Reims, Bordeaux și Ajaccio în două rânduri. Este interesant faptul că echipa lui Ancelotti nu a marcat în niciun meci mai mult de 4 goluri, deși a avut o linie de atac impecabilă din punct de vedere al numelor. O cauză ar putea fi și evoluția mai slabă a colegilor lui Ibrahimovic din atac: Gameiro (8 goluri) și Lavezzi (3 goluri).

Înfrângeri rușinoase pentru campioana Franței!

În ciuda faptului că au câștigat la pas titlul, cei de la PSG au suferit și câteva eșecuri de-a dreptul rușinoase pentru pretențiile lor:  0-1 la Reims, 2-3 la Sochaus și 1-2 pe teren propriu cu Rennes.

Medie modestă de goluri marcate pe meci!

Într-un campionat recunoscut pentru lipsa de spectaculozitate datorată tacticii extrem de bine conturate a tuturor echipelor, inclusiv a celor din subsolul clasamentului, PSG a avut și ea o medie relativ modestă a golurilor marcate pe meci, doar 1,8.

Apărare impecabilă: 0,6 goluri/meci!

Dacă atacul a fost unul bazat doar pe golurile lui Ibrahimovic, apărarea formată din nume consacrate ale fotbalului european, precum Thiago Silva, Alex sau Maxwell, a funționat excelent.

psg c

Articolul precedentHănescu s-a calificat în turul III la Roland Garros după un nou abandon al adversarului!
Articolul următorSurpriză în finala Cupei din Austria!
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here