Bayern MunchenDupă ce din punct de vedere al numelor campioanelor s-au încheiat cu etape bune înainte de final, cele mai puternice campionate ale Europei încep să se încheie treptat și pe hârtie. După Eredivisie, acum două săptămâni, în weekend-ul trecut am asistat la fluierul de final al sezonului în  Premier LeagueBundesliga și Serie A, în timp ce Ligue 1 și Primera Division mai au una, respectiv două runde de disputat până la tragerea cortinei. Astfel, nu ne rămâne decât să analizăm, să cântărim și să notăm prestațiile echipelor care au ocupat cele mai înalte poziții ale ierarhiilor.

Bundesliga! Bayern, cea mai impunătoare campioană a Europei!

Indiferent de rezultatul finalei UEFA Champions League de sâmbătă, Bayern Munchen rămâne în acest sezon una dintre cele mai solide echipe pe care le-a dat vreodată fotbalul european. Atât pe plan intern, acolo unde Borussia Dortmund, dacă ne uităm la numărul punctelor, pare că nu a jucat o jumătate de sezon, cât și pe plan extern, acolo unde a călcat în picioare campioanele Italiei și SpanieiBayernul lui Jupp Heynckes a fost o echipă de care orice iubitor al fotbalului își va aminti de-a lungul timpului.

Din păcate sau din fericire, depinde din ce unghi privim, Heynckes va pleca de la bavarezi imediat după finalul acestui sezon, atunci când Bayern va da piept cu VFB Stuttgart în finala Cupei Germaniei. În locul acestuia, pe banca lui Bayern va veni un alt nume mare al Europei, Pep Guardiola. Dacă acesta va reuși sau nu în Germania este greu de spus, însă este clar că mai sus de atât nu poate să ducă această echipă, ajunsă la vârful formei și a valorii.

Linia de clasament: 91p 29V – 4E – 1Î G 98-18

În acest sezon Bayern a marcat în toate cele 34 de etape, inclusiv în unicul eșec, 1-2 cu Bayer Leverkusen. Interesant este că toate cele patru remize au fost identice, 1-1.

Medie de aproape 3 goluri/meci!

Cu o medie de 2,90 de goluri pe meci, trupa lui Heynckes a repurtat în acest sezon de Bunseliga niște victorii fabuloase: 6-1 cu Stuttgart (acasă), 5-0 cu Dusseldorf (deplasare), 5-0 cu Hannover (acasă), 6-1 cu Werder Bremen (acasă), 9-2 cu Hamburg (acasă) și 6-1 cu Hannover (deplasare).

Apărare beton: 0,5 goluri primite/meci!

Cele mai mult goluri pe care le-a primit campioana Germaniei vin, paradoxal, într-un meci câștigat, și anume în ultima etapă, 4-3 cu Moenchengladbach.

Bayern

foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here