Nimic nu e nou sub soarele Ligii Profesioniste de Fotbal

0
895

Fenomenul ultras din România a rămas cu sechele din timpul regimului unui miliţian care a stăpânit la Liga Profesionistă de Fotbal timp de 17 ani, Mitică Dragomir. Totuşi, din fericire pentru peluzele care l-au considerat ca fiind unul dintre principalele obstacole din calea revigorării fotbalului intern, Dragomir a fost detronat la alegerile din 14 noiembrie 2013 de către Gino Iorgulescu, un personaj recunoscut mai degrabă pentru fugărirea pe teren a arbitrilor.

Mitică a plecat de la LPF, însă nu acelaşi lucru îl putem spune despre legea 4, adică principalul instrument cu care a avut grijă să cureţe stadioanele de “derbedei”. Odată cu instalarea lui Iorgulescu în fruntea Ligii, suporterii din întreaga ţară sperau că acesta, dornic să dea o lovitură de imagine, va face eforturi considerabile pentru readucerea spectacolului pe stadioane. La 3 luni distanţă de la câştigarea alegerilor de către fostul preşedinte al FC Naţional, ultraşii români încep să revină cu picioarele pe pământ.

Înainte de derby-ul Steaua – Dinamo, Gino Iorgulescu a ieşit în faţă şi a declarat că, începând cu meciul din Ghencea, vor fi permise spectacolele pirotehnice – cu condiţia să fie organizate şi supravegheate de firme specializate. A ieşit ceva plăcut ochiului de ambele părţi:

steaua_fani

steauaDinamo112_23

Cu toate acestea, la puţin timp după remiza dintre cele două echipe, Liga Profesionistă de Fotbal a revenit cu următorul comunicat:

“Comitetul de Urgenţă al Ligii Profesioniste de Fotbal, întrunit în dată de 3 martie 2014, a analizat situaţia creată de solicitarea venită din partea clubului FC Steaua Bucureşti, privind organizarea unui spectacol pirotehnic autorizat la jocul cu Dinamo din 1 martie 2014, eveniment pentru care nu s-au mai prezentat aprobările autorităţilor competenţe. Drept urmare, Comitetul de Urgenţă al Ligii Profesioniste de Fotbal a decis să interzică folosirea sub orice formă a materialelor pirotehnice la jocurile din Campionatul Naţional Liga I, măsură luată pentru siguranţa spectatorilor, jucătorilor, oficialilor şi a celorlalţi participanţi la evenimentul sportiv”.

Indiferent de argumentele pro sau contra deciziei luate de către LPF, nimeni nu ar putea rezuma situaţia actuală mai bine decât suporterii Farului Constanţa, respectiv ai Politehnicii Timişoara:

suporteri_farul

poli_timisoara

surse foto: 1, 2, 3, 4

Articolul precedentSimona Halep, cele mai multe victorii în circuitul WTA în ultimele 10 luni!
Articolul următorProbleme pentru Liverpool? Un profet din Zimbabwe dă în judecată o televiziune sportivă: “Mi-au stricat reputaţia!”
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here