Demis în ianuarie de Southampton, Nigel Adkins a semnat un contract valabil până în 2016 cu Reading.

Nigel Adkins

Au trecut 2 săptămâni de la demiterea lui Brian McDermott de la conducerea tehnică a echipei de pe Madejski Stadium și a fost anunțat noul manager numit: Nigel Adkins (48 ani).

Reading se află într-o situație delicată în Premier League în acest moment, la 7 puncte distanță de primul loc care le asigură salvarea de la retrogradare, în condițiile în care mai are 8 meciuri de campionat de disputat până la finalul campaniei.

Postul vacant de la Reading a adus speculații în ultimele 2 săptămâni, numele lui Paolo di Canio sau Roberto di Matteo fiind menționate, dar oferta concretă a venit pentru managerul lui Brighton & Hove Albion, Gustavo Poyet. Șefii lui Brighton i-au dat permisiunea lui Poyet pentru a discuta cu Reading, urmând ca în cazul în care cele 2 părți ajung la un acord, să-i fie răscumpărat lui Gustavo Poyet contractul rămas cu echipa din Championship contra sumei de £2.5 milioane. Până la urmă, managerul sud-american a fost cel care a refuzat să preia echipa, nefiind convins că Reading se mai poate salva de la retrogradare și nedorind să aibă în CV o asemenea performanță negativă, chiar dacă nu se putea plasa o vină asupra lui.

Nigel Adkins, înlocuit de Southampton cu Mauricio Pochettino în ianuarie, era încă în litigiu cu fostul club, pe care l-a acționat în judecată pentru modul în care s-au despărțit. Dar, și-a început conferința de presă de prezentare la Reading prin a mulțumi fanilor lui Southampton și, prin a declara că ”e timpul să mergem mai departe.” Ironia sorții, după deplasarea din weekend de la Arsenal, primul meci pe teren propriu pe care-l va disputa Adkins ca manager al lui Reading va fi împotriva celor de la Southampton.

CV Nigel Adkins

Noiembrie 2006 – numit manager la Scunthorpe, echipă în liga a 3-a engleză (League One), unde fusese fizioterapeut până la acel moment

Sezonul 2006/2007 – câștigă League One și promovează în Championship

Sezonul 2007/2008 – retrogradează din Championship

Sezonul 2008/2009 – asigură un loc de playoff de promovare și câștigă playoff-ul pentru a reuși din nou o promovare pentru Scunthorpe în Championship

Septembrie 2010 – preia Southampton, echipă ce se afla în League One

Mai 2011 – promovează în Championship

Sezonul 2011/2012 – promovează echipa în Premier League, în ultima zi a sezonului

Ianuarie 2013 – demis de Southampton, chiar dacă echipa, fiind condusă 2-0 pe Stamford Bridge, reușise să revină în meciul cu Chelsea și să scoată un 2-2 la final.

Anton Zingarevich (patron Reading):

”Are un mare respect pentru joc, CV-ul lui vorbește pentru el și are multe argumente pentru a fi manager, e progresiv, dezvoltă jucători, echipele lui joacă un fotbal ofensiv, combinativ, dar, mai mult decât orice, știe cum să câștige meciuri la toate nivelele”

Nigel Adkins (manager Reading):

”M-am alăturat lui Reading Football Club și vreau să fiu în Premier League. Trebuie să avem încrederea și dorința de a lua câte un meci după altul și să ne asigurăm că clubul rămâne în Premier League. Pentru asta am venit.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here