Nigel Adkins, noul manager al lui Reading

0
1619

Demis în ianuarie de Southampton, Nigel Adkins a semnat un contract valabil până în 2016 cu Reading.

Nigel Adkins

Au trecut 2 săptămâni de la demiterea lui Brian McDermott de la conducerea tehnică a echipei de pe Madejski Stadium și a fost anunțat noul manager numit: Nigel Adkins (48 ani).

Reading se află într-o situație delicată în Premier League în acest moment, la 7 puncte distanță de primul loc care le asigură salvarea de la retrogradare, în condițiile în care mai are 8 meciuri de campionat de disputat până la finalul campaniei.

Postul vacant de la Reading a adus speculații în ultimele 2 săptămâni, numele lui Paolo di Canio sau Roberto di Matteo fiind menționate, dar oferta concretă a venit pentru managerul lui Brighton & Hove Albion, Gustavo Poyet. Șefii lui Brighton i-au dat permisiunea lui Poyet pentru a discuta cu Reading, urmând ca în cazul în care cele 2 părți ajung la un acord, să-i fie răscumpărat lui Gustavo Poyet contractul rămas cu echipa din Championship contra sumei de £2.5 milioane. Până la urmă, managerul sud-american a fost cel care a refuzat să preia echipa, nefiind convins că Reading se mai poate salva de la retrogradare și nedorind să aibă în CV o asemenea performanță negativă, chiar dacă nu se putea plasa o vină asupra lui.

Nigel Adkins, înlocuit de Southampton cu Mauricio Pochettino în ianuarie, era încă în litigiu cu fostul club, pe care l-a acționat în judecată pentru modul în care s-au despărțit. Dar, și-a început conferința de presă de prezentare la Reading prin a mulțumi fanilor lui Southampton și, prin a declara că ”e timpul să mergem mai departe.” Ironia sorții, după deplasarea din weekend de la Arsenal, primul meci pe teren propriu pe care-l va disputa Adkins ca manager al lui Reading va fi împotriva celor de la Southampton.

CV Nigel Adkins

Noiembrie 2006 – numit manager la Scunthorpe, echipă în liga a 3-a engleză (League One), unde fusese fizioterapeut până la acel moment

Sezonul 2006/2007 – câștigă League One și promovează în Championship

Sezonul 2007/2008 – retrogradează din Championship

Sezonul 2008/2009 – asigură un loc de playoff de promovare și câștigă playoff-ul pentru a reuși din nou o promovare pentru Scunthorpe în Championship

Septembrie 2010 – preia Southampton, echipă ce se afla în League One

Mai 2011 – promovează în Championship

Sezonul 2011/2012 – promovează echipa în Premier League, în ultima zi a sezonului

Ianuarie 2013 – demis de Southampton, chiar dacă echipa, fiind condusă 2-0 pe Stamford Bridge, reușise să revină în meciul cu Chelsea și să scoată un 2-2 la final.

Anton Zingarevich (patron Reading):

”Are un mare respect pentru joc, CV-ul lui vorbește pentru el și are multe argumente pentru a fi manager, e progresiv, dezvoltă jucători, echipele lui joacă un fotbal ofensiv, combinativ, dar, mai mult decât orice, știe cum să câștige meciuri la toate nivelele”

Nigel Adkins (manager Reading):

”M-am alăturat lui Reading Football Club și vreau să fiu în Premier League. Trebuie să avem încrederea și dorința de a lua câte un meci după altul și să ne asigurăm că clubul rămâne în Premier League. Pentru asta am venit.”

Articolul precedentFormula 1: Cursa s-a incheiat, comentariile continua
Articolul următorL.A. Lakers, în pericol de a rata play-off-ul. Miami Heat, 27 de victorii consecutive

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here