Niciun jucător român în top 40 al fotbaliștilor sub 20 de ani. Probabil că nici în top 400!

0
3619

Jurnaliștii de la Corriere dello Sport au publicat o listă cu cei mai buni 40 de jucători Under 20 de ani care evoluează la cluburile din Europa.  Așa cum era normal, nici măcar o virgulă de român nu se întrezărește în acest top, acolo unde vedem doar fotbaliști unul și unul. precum Lukaku, Draxler, Kovacic, Marquinhos sau Pogba.

Vă imaginați vreodată că există termen de comparație între jucătorii enumerați mai sus și ”valorile” noastre interne ? Putem compara în această viață un Bărbuț cu un Lukaku, un Mitriță cu un Draxler sau un Târnovan cu un Kovacic ? Pentru a ne răspunde singuri la întrebarea ”De ce nu avem tineri de valoare în fotbalul românesc?” e simplu să ne uităm prin discoteci, prin crâșme sau prin ”rafinatele” cluburi de manele.  Înainte de a ajunge fotbaliști, tinerii românași ajung ”vedete”de porțelan într-o lume mondenă de rahat așa cum este cea din România. Talente am avut o grămadă de-a lungul timpului, însă 99% dintre ele au sfârșit în cel mai pur stil românesc, fie el sub forma alcoolului, al curvelor sau al altor vicii ”tradiționale”.

De cocălărism și manelism profesional ne convingem în momentul în care privim rezultatele tuturor naționalelor Under. De la sub 16, 17, 18, 19, 20 și 21 de ani, vedem numai ”corecții” pe care ni le aplică adversarii, fie ei profesioniști din fotbalul respectabil sau pescari din Feroe. Pe lângă aceste atitudini jenante, mai vine și Federația Română de Fotbal cu numirile de antrenori pe bază de ceafă de porc la grătar, iar meniul este complet. Atunci când ești antrenat de Emil Săndoi sau de Bogdan Stelea, mai că îți vine să te arunci în brațele primei ”bunici” de 18 ani pe care o vezi în apropiere de cantonament. Nu-l apăr pe Iancu, ba dimpotrivă, îl consider Regele Neîncoronat al Cocalarilor din fotbalul românesc, însă cu Stelea selecționer la Under 21 are o scuză, măcar simbolică.

Și acum să privim topul 40 al celor mai buni tineri sub 20 de ani care joacă fotbal. Cât despre români, aceștia nu ar avea loc nici într-un top 400.

Players Under 20

Articolul precedentSituația calificărilor înainte de ultima etapă
Articolul următorAnother audio post format from Soundcloud API

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here